Тернопільщина: у річці Збруч масово гине риба (Фото)

21.08.2020 14:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У річці Збруч, між селами Бережанка і Мала Бережанка, масово гинуть риби. Містяни б'ють на сполох, адже еклоги не можуть встановити причини загибелі риби.

Як повідомляє Петро Ільницький, уже декілька років у серпня ситуація повторяється. Екологи проводили розслідування, але так і не можуть встановити причини масової загибелі риби

«Знову виїзд екологічних служб Тернопільщини та Хмельниччини, проведення розслідування. Та не вже так важко скласти все в одне ціле і довести справу до кінця!!!! Якщо не може екологія двох областей України розібратися з ситуацією, то будемо готувати звернення до їх керівників в Києві, з метою проведення перевірки всіх підприємств які є на даному участку річки Збруч, щодо їх діяльності та можливих викидів шкідливих речовин в річку», – пише Петро Ільницький.

До слова, Тернопільська екологічна служба виявила в річці близько 100 загиблих рибин. Натомість фахівці з Хмельницька зафіксували загибель понад 700 риб, серед яких: щука, судак, карп та ін.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews