Здолбунівський спорткомплекс продовжать будувати

26.08.2020 21:57   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ЧаРівне

Епопея з будівництвом спортивної зали, що у Здолбунові триває кілька років. Спочатку судові тяганини з підрядником загальмували будівництво.

Згодом, суд представники спортивної школи виграли і зажевріла надія на продовження робіт. Основне сподівання на фінансові надходження були на ДФРР.

Спец комісія ОДА відібрала цей об’єкт на надходження коштів з державного бюджету. 5 мільйонів мали надійти, але згодом комісія передумала посилаючись на певні недопрацювання з документами. Втім, очільник РДА Леонід Власюк не погодився з таким рішенням комісії і направив в ОДА лист, де обгрунтував чому ці кошті є вкрай необхідними. Завдяки спільним зусиллям активних містян, комісія при повторному засіданні повернулась до розгляду цього питання і погодила виділення 5 мільйонів.

- Вказаний спортивний об’єкт дуже потрібний в Здолбунові, адже в районі відсутні спортивні зали в яких можна повноцінно займатися спортом нашій молоді, зокрема такими ігровими видами спорту, як футзал, баскетбол, волейбол, гандбол, відсутнє відповідне приміщення для вільної боротьби. Вказане будівництво розпочато ще у 2016 році. Загальна вартість будівництва станом на сьогоднішній день складає 48,9 млн гривень.  Всього за три попередні роки виконано будівельних робіт на майже 12 млн. гривень, з яких 5,3 млн гривень кошти районного бюджету, 3,6 млн гривень – обласного бюджету та 3 млн гривень -  Державний фонд регіонального розвитку. Попередньо планувалось перерозподілити кошти з нашого об’єкту на інші об’єкти, але за нашим проханням, та завдяки розумінню важливості будівництва спортивної зали в Здолбунові керівництвом Рівненської обласної державної адміністрації, обласною комісією з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку прийнято рішення залишити на вказаний об'єкт в цьому році кошти в сумі 5 млн. гривень. Також, на зазначені роботи виділено кошти з районного бюджету в сумі 2,1 млн гривень. Станом на сьогоднішній день в цьому році уже перекрито покрівлю малого залу, на черзі облаштування плитами сендвіч-панелей великого ігрового залу. При належному фінансуванні будівництво спортзалу реально завершити в наступному році, - розповів голова Здолбунівської РДА Леонід Власюк.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ЧаРівне