Здолбунівська ЦРЛ стане ще одним пунктом прийому хворих на Covid-19 з усієї Рівненщини

27.08.2020 14:42   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Госпіталізації хворих у Здолбунівську ЦРЛ значно розвантажить міську лікарню у Рівному, збільшить кількість ліжок для прийому хворих в області.

На Рівненщині спостерігається висока захворюваність на коронавірус. Щодоби в області фіксується близько 90 нових хворих. Серед них – й діти. Через неблагополучну епідситуацію деякі території увійшли до «червоної» зони.

З легким перебігом захворювання люди лікуються вдома, а з ускладненнями – у 6 лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я першої хвилі.

Загальний відсоток завантаженості ліжкового фонду складає – 49%. У перепрофільованих відділеннях – 25%, інфекційних – 79%, інтенсивної терапії – 42%. На стаціонарному лікуванні перебуває 227 пацієнтів, 63 у важкому стані та 2 підключено до апарата ШВЛ.

«Прогнозувати зменшення захворювань на коронавірус поки, на жаль, ми не можемо. Ситуація змінюється щодня. Саме тому на минулому тижні ми ініціювали перед Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим збільшити кількість лікарень для прийому хворих на Covid-19. Також зверталися й до Центрального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. В вже сьогодні маємо розпорядження керівника МОЗу про додаткову лікарню для госпіталізації хворих – Здолбунівську ЦРЛ», - зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

І додає, що це значно розвантажить міську лікарню у Рівному, збільшить кількість ліжок для прийому хворих в області. А відтак – покращить надання медичної допомоги для мешканців Рівненщини.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews