COVID-19: тернопільських вірусологів приїхали навчати представники ВООЗ

03.09.2020 17:13   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Тернополі представники Всесвітньої організації охорони здоров’я вчать робити тести на коронавірус місцевих вірусологів і медпрацівників. Триватимуть такі навчання 11 днів. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Спеціалісти з МОЗ та ВООЗ розказують та показують, як правильно подбати про власну безпеку та швидко виявляти у зразках COVID-19.

«На сьогодні дослідження на коронавірус роблять 10 вірусологів. За добу можуть опрацювати близько 1000 зразків. Участь у навчаннях беруть лікарі-вірусологи, лікарі-епідеміологи, помічники-лаборанти, мікробіологи, діяльність яких пов'язана з виявленням COVID-19. А завдяки таким навчанням більше людей отримають необхідні теоретичні знання та практичні навики. А це допоможе нам збільшити потужності нашого центру і опрацьовувати більше біоматеріалу. Це дуже актуально, враховуючи епідеміологічну ситуацію в Україні та нашій області», - зазначила Оксана Чайчук.

Навчання проводитимуться у два етапи: теорія та практичні заняття. Загалом, участь у тренінгу беруть 24 людини

До слова, Тернопіль третє місто в Україні де проводять такі навчання.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews