Микола Городецький: Прагну, щоб рідний Тернопіль швидко став європейським містом

04.09.2020 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Корінний тернополянин, підприємець, науковець Микола Городецький йде у політику, щоб змінити Тернопіль.

Микола Городецький з однодумцями, неодноразово подавали пропозиції як змінити місто, і от настав час впливати на процес прийняття рішень та стати частиною влади. У лавах ВО “Батьківщина” Микола Ярославович Городецький за краще майбутнє рідного міста.

– Я – корінний тернополянин, все життя від народження до сьогодення жив у Тернополі, нікуди не виїжджав, і розумію всю проблематику міста, – пояснює Микола Городецький, – пройшов тернистий шлях, знаю, як бути учнем, студентом, підприємцем, науковцем, розумію, що потрібно зробити, щоб Тернопіль розвивався, був найкращим, взірцем в Україні. Якщо дивитися на Польщу, то можна згадати ті роки, коли й поляки масово виїжджали в Англію. Там працювали, заробляли певні кошти і поверталися додому, де їм рідна держава створила такі умови, що вони залишалися в Польщі, розвивали свої міста й саму країну. У мене теж є таке бажання, щоби тернополяни, які їдуть за кордон і важко працюють, повернувшись назад, хотіли тут залишитися, розвивати наше місто, інвестувати в нього, створювати нові робочі місця та виробництва з доданою вартістю. Я розумію, наскільки людям важко бути за кордоном, як це впливає на їхні сім’ї, тому хочу, щоби мої земляки поверталися в Україну і розвивали своє місто для себе і наступних поколінь. І якщо чинна влада не здатна покращити життя людей, потрібно змінювати владу, не боятися брати на себе відповідальність за долю інших, за долю рідного міста”

Микола Городецький виокремив для себе ще кілька ключових напрямків, зокрема:

Боротьба та фунціонування міста в умовах коронавірусу

– На сьогодні велика проблема – коронавірус. Потрібно в першу чергу звернути увагу на вчителів та вихователів дитячих садочків, які з початком навчального року будуть у постійному контакті з учнями. Міській владі варто їх підтримати, насамперед у питанні соціального страхування, бо лікування коронавірусної інфекції у залежності від ступеня складності нині вартує від 10 до 100 тисяч гривень. Це не підйомні суми для бюджетів сімей вчителів та вихователів. Це питання нині на часі і дуже актуальне, – каже пан Микола.

Житлово-комунальне господарство

– Йдемо до зими, тарифи високі, а під’їзди у більшості своїй не утеплені. Потрібно з одного боку максимально зберегти тепло в будинках, а з іншого – сприяти людям,  особливо соціально незахищеним верствам населення, щоб на них менше тиснуло тарифне навантаження, можливо навіть дотаціями з бюджету, – пропонує наш співрозмовник.

Вирішення проблеми транспортних потоків у Тернополі

– Нещодавно їздив до Львова, виявилося, що в Тернополі проблема заторів більша, ніж у наших сусідів. І вона зросте, коли діти активно підуть до школи. Багатьом відомо, як важко проїхати Тернополем у час пік, мають місце затяжні затори. Потрібно змінювати транспортні потоки, і в мене є реальні пропозиції, як це можна зробити, щоб розвантажити місто, а головне – його центральну частину, – говорить пан Городецький

Тернопільський став

– Його можна позиціонувати як туристичну родзинку, адже мало є міст у світі, які мають в самому центрі таку красу. Однак із ним потрібно щось робити, є пропозиції, як можна його очистити, покращити, залучити людей, які мають досвід подібної роботи, щоби став радував тернополян і гостей міста, – каже Микола Городецький.

ВО «Батьківщина» активно виступає проти грального бізнесу

– Ця наша ініціатива вже озвучена в обласній раді, дасть Бог, про неї говоритимуть і в стінах Тернопільської міської ради. Впевнений, нас почують, і на найвищому рівні буде прийнято рішення про заборону грального бізнесу, бо ті ж гральні автомати – це велика соціальна проблема і біда багатьох наших сімей, – стверджує пан Микола.

Ці та багато інших проблем Микола Ярославович готовий вирішувати зі своїми однодумцями.

– Голова тернопільської «Батьківщини» Микола Сліпченко зміг об’єднати навколо себе однодумців, професіоналів, в організації є кандидати наук, економісти, бізнесмени, представники ОСББ тощо. Фактично кожна ланка життєдіяльності міста, яка потребує змін і доповнень, може бути закрита представниками нашої команди. Кожен із нас може конструктивно працювати над покращенням нашого рідного Тернополя. Тому що є розуміння, досвід і знання! Від себе скажу, що дуже хочу, аби мої діти жили в Україні та в Тернополі. Але для того, щоби вони цього захотіли, місто має дати їм усі умови, щоби вони тут залишились, створили тут сім’ї, здобули якісну освіту та мали достойну платню за свою роботу, – підсумував Микола Городецький.

Довідково

Микола Городецький народився 22 травня 1985 року в Тернополі.

Закінчив Українську гімназію ім. І. Франка.

Навчався у Тернопільському національному економічному університеті, де з відзнаками здобув повну вищу освіту спершу за спеціальністю «менеджмент організації»,  а згодом – «менеджмент зовнішньо-економічної діяльності».

Займається підприємницькою діяльністю, відкрив перший у Тернополі мотосалон, де продавав мототехнку, запасні частини до неї та здійснював її ремонт. Створив багато робочих місць з гідною оплатою працівникам.

В 2015 році Микола Городецький поступив в аспірантуру ТНЕУ, яку успішно завершив у 2019-му, а 5 червня 2020 року захистив дисертацію на звання кандидата економічних наук. Працював молодшим науковим співробітником в науково-дослідному інституті ТНЕУ.

Бере активну участь у громадському житті.

Одружений, виховує двох дітей.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews