У Тернополі відбулася виставка відомого іконописця Володимира Шерстія

05.09.2020 22:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Тернопільському обласному художньому музеї відбулася персональна виставка знаного іконописця Шерстія Володимира. Експозиція складалася із 69 ікон, написаних у Візантійському стилі. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

У доробку іконописця понад тисячу робіт, які прикрашають церкви не лише України, але й Бразилії, Аргентини, Італії та приватні колекції в різних куточках світу. Також, Володимир Шерстій співпрацює із містом Фатіма – центром світового паломництва, що у Португалії.

Сам же митець опановував іконопис без наставників. Усю інформацію він самостійно вишуковув та на практиці випробовував різня стилі й техніки. Всі його роботи виконані у Візантійського стилю здебільшого на дереві.

«Коли віддаю роботи на виставку, то стіни у моїй майстерні пустують. Саме це відчуття і наповнює моє серце – ніби чогось не вистачає. Переважну більшість робіт продаю, але є декілька, які не виставляю і ніколи не продам. В майбутньому вони перейдуть в музей чи родині», – каже Володимир Шерстій.

До слова, Володимир Шерстій – знаний український художник-іконописець. Його перша особиста виставка відбулася у 2003 році у місті Куритиба, Бразилія. У грудні 2014 пана Володимира нагородили званням «Заслужений майстер народної творчості України».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews