Керівник Укравтодору перевірив, як на Тернопільщині ремонтують дороги

Автошлях М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече ремонтують в рамках проєкту #Велике_будівництво у трьох областях: Тернопільській, Волинській та Чернівецькій. Оновлюють загалом 278,7 кілометра. Це наймасштабніше оновлення траси за всі роки незалежності. На деяких ділянках це перший ремонт за 30 років.

145 кілометрів автошляху М-19 ремонтують від квітня 2020 року у Тернопільській області. Він перетинає усю область найбільший відрізок, котрий ремонтують: від Тернополя до Заліщиків. У регіоні нижнім шаром асфальтобетону вже «накрили» 100 кілометрів автошляху М-19, 38 км – верхнім. Ремонтуються 4 шляхопроводи, встановлюється 1270 опор для освітлення і влаштовується 36,5 км тротуарів. Техніка підрядної організації Техно-Буд-Центр вже дісталася міста Чортків.

Темп ремонту М-19 на Тернопіллі і якість виконання робіт сьогодні в рамках робочого візиту перевірив голова Укравтодору Alexander Kubrakov.

— Основна ділянка М-19, котра ремонтується в цьому році, — у Тернопільській області. Відсоток виконання у нас становить близько 70%. Все за графіком, встигаємо. Вже можна обговорювати плани на наступний рік, — коментує голова Олександр Кубраков. – Тернопільщина була однією з тих областей, які завжди були обділені увагою Укравтодору і виконавчої влади, адже якщо дивитися статистику, в області майже нічого не робилося.

— Я не набагато старша за останній ремонт цієї дороги. Я сама з Тернопільщини і навіть мій батько не вірив, що ми встигнемо. Та техніка вже у Чорткові. Що важливо, зараз почнеться новий бюджетний процес. Я, як заступник голови фракції, Володимир Гевко, як член бюджетного комітету, будемо слідкувати за тим, аби були закладені кошти на ремонт у 2021 році.Зрозуміло, що ми не можемо понижати цю планку «Великого будівництва», Ба більше, до проєкту «Велике будівництво» буде додано проєкт «Велика реконструкція», котрий стосуватиметься культурних пам’яток, — зазначає народна депутатка України Yevheniya Kravchuk.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Служба автомобільних доріг у Тернопільській області