Волонтери ГО «Рівне Разом» завершують ремонт «Будинку мрії» для ветеранів

08.09.2020 21:13   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

У Рівному за сприяння громадської організації «Рівне Разом» ремонтують приміщення «Будинку мрії» для ветеранів АТО. Організатори проекту сподіваються, що саме це місце об’єднуватиме учасників бойових дій АТО/ООС, членів їхніх родин та волонтерів. Усі вони працюватимуть заради єдиної цілі — адаптації воїнів до мирного життя та підтримки їхніх близьких.

За словами ініціаторки створення такого простору в Рівному Вікторії Шинкаренко, Будинки ветеранів облаштували в Одесі, Миколаєві, Житомирі та Сумах. На черзі — запуск проекту в нашому обласному центрі. Адже ремонтні роботи в рівненському «Будинку мрії» вже добігають кінця. Оновлення споруди набрало швидких темпів, бо свою допомогу в цій справі запропонувала команда громадської організації «Рівне Разом».

null

Завдяки праці членів ГО «Рівне Разом», воїнів і будівельників наразі вдалося виконати значну частину робіт. У приміщенні демонтували підлогу, стіни, двері та замінили аварійні перекриття. У будинку, який стане центром єднання для ветеранів, посилили стелю, залили стяжку, завершують оздоблювальні роботи стін та підлоги. «Без голови громадської організації «Рівне Разом» Віктора Шакирзяна та членів об’єднання, впоратися з таким обсягом завдань нам було би набагато складніше. Завдяки їхній підтримці, вже добре помітні світлі обриси майбутнього простору для ветеранів та їхніх рідних, — зауважує ініціаторка проекту Вікторія Шинкаренко. — А ще зовсім недавно, коли тривали грубі будівельні роботи, важко було уявити, що наша мрія перетвориться у реальність. Тепер же все виглядає зовсім по-іншому: стіни світлі, пошпакльовані, готові до фарбування. Чудово вписалися в образ приміщення й арки у вікнах і на стелі».

Як стверджує Вікторія Шинкаренко, робітники вже навіть почали вибирати люстри і разом обдумувати дизайн вивіски на фасаді будівлі.

Коли ж з ремонтами буде закінчено остаточно, в будинку для ветеранів діятимуть кабінет психологічної допомоги, хостел, дитяча кімната, зал для проведення тренінгів і зустрічей. Будівлю спеціально обладнали під потреби людей з інвалідністю, аби проблеми зі здоров’ям не заважали реабілітації і спілкуванню. Фінансування усіх ремонтних робіт рівненського Будинку Ветеранів взяв на себе Віктор Шакирзян, голова громадської організації “Рівне Разом”.

null

«Саме завдяки патріотизму та сміливості воїнів, рівняни живуть мирним життям, а Україна, попри агресію сусідів, залишається єдиною, неподільною та незалежною країною. Ми, громадяни, маємо не забувати про жертви й подвиги наших військових, — вважає Віктор Шакирзян. — Оскільки наша громадська організація максимально підтримує армію, українських захисників, ми також вирішили долучитися до реалізації цього унікального проекту. Це чудова можливість подякувати ветеранам війни на Донбасі».

Члени ГО «Рівне Разом», ініціаторка проекту Вікторія Шинкаренко та всі, хто долучився до створення простору для учасників бойових дій у Рівному, впевнені, що невдовзі “Будинок Мрії” на вулиці Гур’єва, 2 відкриє свої двері для відвідувачів. Відтак розпочнеться праця спеціалістів, яка допоможе поверненню до повноцінного життя українських воїнів.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews