Мешканці Тернопільщині виготовляли фальшиві ID-картки іноземних держав

09.09.2020 18:52   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Правоохоронці затримали групу осіб, які виготовляли фальшиві ID-картки громадян країн Європейського Союзу. 

Як повідомляють в поліції, серед учасників угрупування є жителі Тернопільської, Львівської, Хмельницької та Одеської областей.

«Група громадян України, з-поміж жителів Тернопільської області, займалися виготовленням та збутом ID-карток громадян Євросоюзу з підробленими голографічними елементами. Користувалися персональними комп’ютерами, анкетними даними осіб, а також пристроями для друку та ламінування. Продукцію збували громадянам України, які хотіли виїхати за кордон», - розповідає начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Тернопільській області Юрій Барабан.

Зловмисники підшуковували через інтернет людей, які хотіли працювати за кордоном. За 100-350 євро вони обіцяли допомогти виготовити ID-картку іноземної держави начебто для їх легального працевлаштування. Зібравши пакет документів, учасники угрупування з Тернопільщини відправляли спільникам у Львівську та Одеську області, де за допомогою спеціального обладнання друкували фальшиві картки.

У людей, які виїхали за кордон з підробленими документами, починалися проблеми із законом. 

До слова, правоохоронці провели одночасно 25 обшуків на території чотирьох областей – Тернопільської, Хмельницької, Львівської та Одеської. Наразі, викрили 7 осіб, причетних до незаконного бізнесу, трьох із них поліцейські затримали. Решту спільників встановлять в ході розслідування. Виявлені голографічні захисні елементи, підроблені ID-картки, обладнання для друку, гроші вилучили правоохоронці.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews