На Рівненщині діти із захворюванням СМА отримають дороговартісні ліки

10.09.2020 22:12   Опубліковано : Наталя Пасічник
Джерело: RvNews

Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА, громадський рух «Варта» та представники компанії «Рош Україна» підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. Завдяки цьому діти із спінальною м’язовою атрофією (СМА) отримають унікальні ліки виробництва компанії «Рош».

Рівненська ОДА, фармацевтична компанія «Рош Україна» та громадський рух «Варта» об’єднують зусилля для ефективного лікування дітей із спінальною м’язовою атрофією.

«Ми вдячні «Рош Україна» за співпрацю. Ви є однією з провідних компаній світу у фармацевтиці та медичній діагностиці. Тож ми вкрай цінуємо таку підтримку. Переконаний, що результат цієї синергії дозволить суттєво покращити життя діток із орфанними захворюваннями та їхніх родин», - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Наразі на Рівненщині зареєстровано 18 пацієнтів зі СМА, серед них двоє діток із орфанними захворюваннями у вкрай важкому стані. Співпраця з фармацевтичною компанією «Рош Україна» розпочнеться саме із надання допомоги цим важкохворим дітям.

«Підписання Меморандуму – це приклад ефективної взаємодії громадськості, великої компанії і держави. Щодня ми докладаємо максимум зусиль, щоб пацієнти отримували високоефективне інноваційне лікування якомога швидше. Розуміємо, що для багатьох родин знайти кошти для лікування дитини дуже тяжко. Тому ми прагнемо допомогти дітям, аби вони отримали справді унікальні ліки для проходження терапії», – розповів представник дирекції фармацевтичної компанії «Рош Україна» Олександр Мелянчук.

За його словами, Рівненщина друга у переліку областей, з ким налагоджено подібну співпрацю. Першою стала Львівщина.

«Сьогодні ми дякуємо фармацевтичній компанії від імені батьків усіх хворих діток із симптомами СМА» - зазначив координатор проекту «Допомога пацієнтам зі СМА» громадського руху «Варта» Роман Панчішин. «Дуже важливо, що ми підписали Меморандум про таку важливу допомогу, це благородна справа. Впевнений, що це початок постійної співпраці», - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник повідомив, що досі діти із симптомами СМА не мали подібного спеціалізованого лікування.

«Лікування таким інноваційним та дороговартісним препаратом дозволить затримати прогресування захворювання. Зараз на Рівненщині є два пацієнти у вкрай важкому стані і ми дуже втішені, що компанія надасть препарати саме для них», - зазначив Олег Вівсянник.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews