Рівненщина придбала новенькі автомобілі швидкої допомоги

10.09.2020 16:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

За останні 6 років області вдалося вперше самостійно закупити машини та медичне обладнання для екстренної допомоги. Нові автівки та медобладнання відповідають вітчизняним та європейським стандартам якості. 

Медичні працівники Рівненського центру екстреної медицини та медицини катастроф отримали 5 швидких та сучасне обладнання на понад 16 мільйонів гривень. Після чого обласне управління охорони здоров’я розподілить транспорт та обладнання між станціям екстренки області.

«5 швидких, 30 дефібриляторів-моніторів різної модифікації, 41 електрокардіограф. За останні 6 років області вдалося вперше самостійно закупити машини та медичне обладнання для екстренки.  Це стало можливим завдяки правильно визначеному алгоритму руху пацієнтів, який в цілодобовому режимі коригується. В результаті - ми отримали фінансовий ресурс від НСЗУ. Кошти спрямували не лише на обов’язкову виплату надбавки для причетних медпрацівників, а й на придбання ліків та матеріально-технічну базу медзакладів», - розповів Віталій Коваль.

Нові автівки та медобладнання відповідають вітчизняним та європейським стандартам якості. Переконаний, що це суттєво допоможе нашим медикам у роботі з протидії COVID-19.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews