На Тернопільщині відновлюють «Кременецьку Мадонну»

13.09.2020 12:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Суспільне

Копію скульптури "Кременецької Мадонни" встановили у Кременці. Балюстраду розмістили перед собором Преображення Господнього – колишнього єзуїтського колегіуму. Про це розповів отець Володимир Буграк.

За його словами скульптуру з двох частин встановили на постамент, де з 1762 року до початку 20 століття стояв оригінал Мадонни.

На Тернопільщині відновлюють "Кременецьку Мадонну"

“Протягом осені дороблятимуть постамент під скультурою і дворик, на території якого встановили "Кременецьку Мадонну”. Автор оригіналу невідомий. Її безкоштовно відтворив кременецький скульптор Василь Горбачов по трьох світлинах. Робота тривала з середини серпня 2019 року", – розповідає отець Буграк.

Кошти на скульптуру збирали парафіяни собору Преображення Господнього та волонтери.

На Тернопільщині відновлюють "Кременецьку Мадонну"Володимир Буграк

“Є кілька версій про знищення оригіналу скульптури Мадонни. Кажуть, скульптура була зруйнована у 50-х роках ХХ століття. Мадонну перемістили на подвір’я теперішнього жіночого Богоявленського монастиря, звідти вона зникла”, – каже Буграк.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне