На Львівщині державного лісу за цей рік вже нарубали 477 тис. кубометрів

16.09.2020 15:30   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: WestNews.info

Про роботу лісогосподарських підприємств Львівщини та виконання обласної Програми розвитку лісового господарства на 2020 рік йшлося у вівторок, 15 вересня, під час засідання Ради лісового сектору  при обласній державній адміністрації.

Читайте також

У Дрогобичі розслідують незаконну вирубку дерев в парку
За незаконну порубку лісу на Сокальщині судитимуть місцевого мешканця
У Турківському районі поліцейські вилучили незаконно зрубану деревину

Про це повідомили у Львівській ОДА, пише - WestNews.info.

Програма розвитку лісового господарства Львівської області була розроблена у 2016 році. Головним її завданням є збалансування використання трьох основних функцій: екологічної, економічної, соціальної.  Одним з пріоритетів програми - лісовідновлення.

Як розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства (ОУЛМГ) Анатолій Дейнека цьогоріч обсяги відтворення лісів вже склали 1536 га.

«На підприємствах Львівського ОУЛМГ функціонує 168 розсадників. Їх загальна площа – 109 га. Щорічно вирощується 10 млн штук сіянців і саджанців для відновлення лісів»,-  зазначив він.

Також впроваджують і сучасні технології вирощування садивного матеріалу. Зокрема, завершується будівництво сучасного лісорозсадницького комплексу для вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою на базі ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр». В цьому році планують виростити мільйон сіянців основних лісоутворюючих порід: ялиця, дуб, бук тощо для відновлення в першу чергу Карпатських лісів.

Окрім цього, ведеться комплекс заходів із охорони лісів від лісопорушень. Це рейдова робота, електронний облік деревини, спільні заходи з ГУ Нацполіції у Львівській області, впорядкування роботи лісопильних об’єктів. Працюють механізми громадського контролю.

«У 2020 році від усіх видів рубок ми вже заготовили 477 тис кубометрів деревини, в тому числі 262 тисячі кубометрів від рубок головного користування»,-  розповів Анатолій Дейнека.

Одним із напрямків екологічно орієнтованого лісового господарства є будівництво лісових доріг. Львівщина першою в Україні освоїла технологію європейського будівництва лісових доріг, зокрема в гірських районах області. І з 2007 року в області побудовано та відновлено 811 кілометрів лісових доріг.

Площа природно-заповідного фонду в лісах становить 102, 6 тис га, що становить 65 % природно-заповідного фонду Львівщини. В лісовому секторі області працює приблизно 20 тисяч працівників.

Завдяки роботі лісогосподарських державних підприємств області в цьому році до державного бюджету сплачено  210 млн грн  податків.

Додамо, що 20 вересня – День працівника лісу.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: WestNews.info