Волонтери «Рівне Разом» допомагають вирішити проблеми, на які влада не звертає уваги

16.09.2020 20:30   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

Волонтери громадської організації «Рівне Разом» докладають усіх зусиль, щоб посприяти жителям обласного центру у розв’язанні наболілих проблем. Щодня рівняни діляться своїми клопотами з активістами, відвідуючи приймальню об’єднання. Чимало питань, які хвилюють людей, пов’язані із інфраструктурою міста, прибудинкових територій.

Пенсіонерка Надія Дишкант тривалий час оббивала пороги різноманітних інстанцій з проханням довести до ладу східці до під’їзду на вулиці Гарній. Сходи були аварійними. Одного разу жінка впала на них, отримала серйозну травму стегна. Після нещасного випадку пенсіонерка перенесла складну та дороговартісну операцію, тривалий час проходила реабілітацію.

Півтора року Надія Дишкант просила відремонтувати східці працівників житлово-комунального підприємства, представників компанії, яка обслуговує двір. Зверталася з цим питанням до мера і депутата свого округу, але відновлювати територію біля під’їзду ніхто не поспішав, а сходи і надалі загрожували здоров’ю мешканців будинку.

«Якось мені у руки потрапила газета «Рівне Разом». З публікацій я дізналася про діяльність цієї громадської організації, працю волонтерів та голови об’єднання Віктора Шакирзяна. Вирішила поділитися з активістами своєю проблемою, відвідала громадську приймальню, — пригадує Надія Дишкант. — Невдовзі після мого візиту до двору прибули молоді хлопці. Робітники дуже швидко все зробили, працювали навіть у негоду. Тепер я не боюся ходити сама, не хвилююся за здоров’я внучки». Голова правління ОСББ «Геолог 12» Людмила Іванченко розповіла, як команда ГО «Рівне Разом» допомогла мешканцям будинку на вулиці Д. Галицького, 19 у Рівному. Стіна будівлі біля їхньої багатоповерхівки обвалювалася, бетонні плити трималися на «чесному слові», у будь-яку хвилину могли впасти й травмувати людей. Трагедії запобігли волонтери «Рівне Разом».

«Я навіть не сподівалася, що активісти так швидко посприяють у вирішенні нашої проблеми. На нашу вулицю прибули хлопці, які зробили капітальний ремонт стіни, прибрали за собою. Самотужки ми б ніколи не впоралися тим паче не мали коштів для оплати цих робіт. Я дуже втішена підтримкою команди «Рівне Разом», — зазначила Людмила Іванченко.

null

Ще одна мешканка Рівного подякувала волонтерам ГО «Рівне Разом» за те, що волонтери зробили стадіон на вулиці О. Теліги придатним для занять та ігор. Адже тривалий час там росли бур’яни. Місцеві мешканці неодноразово зверталися у різноманітні інстанції із закликом розчистити територію від зарослей, але людям допомогла лише команда «Рівне Разом».

«Ми давно переймалися тим питанням. Добре, що завдяки підтримці активістів наші діти зможуть повноцінно користуватися стадіоном», — зауважила жителька Рівного Надія Фоміна.

Волонтери ГО «Рівне Разом» вже зарадили багатьом рівнянам у розв’язанні проблемних ситуацій, які до того не вирішувалися роками. Активісти мають намір і надалі дбати про рідне місто, аби воно ставало щораз кращим, безпечнішим і комфортнішим.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews