Рейтинг Зеленського обвалився на чверть за три місяці

17.09.2020 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Громадське
За три місяці літа українці суттєво розчарувалися у президенті Володимирі Зеленському — тепер за нього готові проголосувати 29%, тоді як у травні таких було майже 40%.

Про це свідчать дані опитування групи «Рейтинг».

З тих, хто визначився та планує взяти участь у голосуванні, 29% готові підтримати чинного президента. Ще в травні таких було майже 40%, тобто за літо показник обвалився на 10%, або на чверть.

Далі у рейтингу йдуть:

Юрій Бойко — 15,5%;

Петро Порошенко — 14%;

Юлія Тимошенко — 9,3%;

Ігор Смешко — 6,3%;

Сергій Притула — 3,6%;

Володимир Гройсман — 3,6%;

Олег Ляшко — 3,6%.

Рейтинг інших кандидатів не перевищує 3%, 14% з опитаних не визначилися з вибором.

Задоволені та не задоволені Зеленським українці

Щодо оцінки діяльності президента Зеленського, то 35% респондентів задоволені роботою президента, 57% — не задоволені. Розрив між цими показниками продовжує збільшуватися, хоча ще навесні в Україні було більше тих, хто задоволений Зеленським, ніж навпаки.

Злам у цих оцінках відбувся у червні 2020-го, коли вперше про негативну оцінку президента заявили більше українців, ніж про позитивну.

Якщо ж порівнювати рівень схвалення з післявиборчим, то можна зробити висновок, що українці суттєво розчарувалися у Зеленському. Так, у вересні позитивно президента оцінювали 73%. Але вже в листопаді цей показник був меншим на 21%, відтоді ця тенденція зберігається.

Водночас як можна побачити, через загальний скептицизм українців щодо вітчизняного політикуму Зеленський, попри серйозний обвал рейтингу, залишається найпопулярнішим політиком з великим відривом.

Проте чим далі, тим менше українці задоволені становищем в Україні. Згідно з новим опитування «Рейтингу», 68% респондентів вважають, що справи в країні йдуть в неправильному напрямку, і лише 18% сказали, що в правильному. Ще в липні розрив був менше — 63% на 22%.

Опитування проводилося 3-6 вересня, в ньому взяли участь 2 000 респондентів з усієї України (крім окупованих територій). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Громадське