У дерев Львова з'являться паспорти

Із часом у кожного львівського дерева буде свій особистий номер і паспорт.

19.09.2020 13:41   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Depo.Львів

У Львові почали чіпувати дерева. 

Про це пише - Depo.Львів з посиланням на пресслужбу Львівської міськради.

Пластмасовий чіп планують прикріпити на понад дві тисячі насаджень. Таким чином у місті продовжують інвентеризацію усіх дерев, адже з часом у кожного дерева буде свій особистий номер і свій паспорт.

«Платформу обліку дерев Inspectree розробили львівські ІТ-спеціалісти. Її особливістю є те, що мешканці можуть бачити результати цієї інвентаризації. Це означає, що всі можуть бачити на карті дерево і його стан. Колір маркера визначає стан рослини. Відповідно, зелений маркер означає хороший стан, жовтий — задовільний стан, який потребує певного втручання, а червоний — дерево перебуває у незадовільному стані, і його треба замінити при першій можливості, однак це не означає, що воно аварійне. Ми маємо орієнтуватись скільки дерев потребують заміни», — пояснила начальниця управління екології та урбаністики Олександра Сладкова.

У сервісі доступні паспорт дерева, його біологічна класифікація, рід, вид і селекція, його стан, балансоутримувач, район, а також необхідні дії, які треба з деревом зробити. У майбутньому в системі можна буде додавати фотографії, а також інформацію про місця під дерева.

Наразі у Львові обліковано вже 2 758 дерев, та прочіповано набагато менше – 15. Але місто закупило 2 тисячі чіпів, тож з часом прочіпованих дерев збільшиться.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Depo.Львів