У Волинському виші відбулася інавгурація першокурсників

19.09.2020 13:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Студентська родина Університету імені Лесі Українки в місті Луцьку на Волині прийняла до своїх лав новобранців. Урочиста інавгурація першокурсників вишу відбулася 18 вересня на стадіоні імені Віктора Завадського.

Цьогоріч першокурсниками Університету стали 1327 юнаків і дівчат; на магістратуру вступили 850 студентів; до аспірантури – ще 50 осіб; на докторантуру – 7. Першокурсники навчатимуться на 14 факультетах, трьох інститутах і в коледжі технологій, бізнесу та права.

Дійство розпочалося з виконання Гімну України, хвилини мовчання за загиблими та молебню духовенства. Першокурсниці Ірина Процюк (факультет філології та журналістики) та Тетяна Савчук (факультет хімії, екології та фармації) прочитали урочисті клятви, які хором повторили всі новобранці.

null

Першим слово для виступу взяв ректор Анатолій Цьось. Він розповів присутнім про наказ Міносвіти щодо перейменування вишу зі Східноєвропейського на Волинський. Після завершення всіх процедур Університет буде офіційно перейменовано. Це повинно відбутися упродовж двох–трьох тижнів. Окрім цього, очільник Лесиного вишу розповів про здобутки ЗВО, покращення позицій у рейтингах, дуальну освіту та чимало інших актуальних і важливих речей.

«Будь-яка велика справа починається з малих кроків. Якщо ви хочете бути успішними, змінювати Волинь, Україну та світ – Вам потрібно вчитися», – заявив ректор, а згодом звернувся до батьків студентів: «Щиро дякую, що Ви нам повірили і рекомендували своїм дітям вступити до нашого Університету».

Слова вітання лунали і від голови Волинської обласної ради Ірини Вахович: «Ви обрали прекрасний заклад вищої освіти національного рівня. Бажаю використовувати свій час для навчання». Очільниця Волиньради висловила переконання у хорошій продуктивній співпраці між Університетом імені Лесі Українки та Луцьким НТУ.

null

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів присутнім про те, що він теж випускник Лесиного вишу. «Я бачу зі сцени знайомі обличчя, які ще навчали мене. Ці люди дали надію, що треба розвиватися і дійсно досягати успіхів. Шановні студенти, роки, які ви проведете в Університеті, будуть найкращими. Успіхів Вам», – сказав посадовець.

50 найкращих першокурсників, які мають найвищі бали ЗНО, отримали сертифікати на стипендію від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Окрім цього, подарунки та грамоти вручили студентам, які брали участь у проектах дуальної освіти, спортсменам й іншій талановитій молоді Лесиного вишу.

В честь винуватців свята линуло ще чимало слів вітань. Дійство супроводжувала насичена концертна програма, панувала святкова атмосфера.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Олег Бурлака


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews