5 способів, якими друзі впливають на тебе

21.09.2020 00:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: tochka.net

Це в дитинстві все було просто — образив тебе Вася, ти дружиш з Петром. А ще краще — з Машею, у неї он і груди вимальовується. З віком соціальні зв'язки рвати складніше, а вплив оточення тільки посилюється. Друзі можуть формувати наші почуття, думки, навіть поведінку. І ось ось п'ять способів, якими вони безсовісно користуються.

Друзі з силою волі можуть посилити самоконтроль

Якщо ти борешся зі спокусами, оточи себе людьми з високим ступенем самодисципліни. Дослідження журналу Psychological Science в 2013 році показало, що люди з низьким самоконтролем часто шукають друзів, схиблених на дисципліні, щоб зміцнити силу волі.

Самоконтроль життєво важливий для досягнення довгострокових цілей, так що в підтримці вольових друзів може бути ключ до успіху. Будь то бажання пропустити тренування в спортзалі або ти замислюєшся, чи не спустити місячний бюджет на нову куртку, дисциплінована подружка утримає від необдуманих вчинків і підвищить мотивацію.

Якщо друзів мало, ти більше схильна до фінансових ризиків

Коли у людей немає відповідного соціального оточення, вони схильні більше ризикувати грошима, йдеться в дослідженні журналу Consumer Research. Вчені виявили, що люди, які відчувають себе самотніми ізгоями, схильні до необдуманих маніпуляцій грошима, тому що наші емоції сильно впливають на наші звички.

Багато контактів в соціальних мережах — вище рівень стресу

Коли справа доходить до Facebook, «краще більше» — неправильний підхід. У звіті з Університету Единбурзької бізнес-школи сказано, що чим більше друзів на Facebook, тим сильніше напруга. Вчені пов'язують велику кількість мережевих контактів з підвищеною тривожністю.

Навантаження зростає через те, що ми хочемо показати всім категоріям друзів в соцмережі найкращу версію себе. У той час як приятелі зі смаком згадують вечірку минулої п'ятниці, твої колеги і батьки можуть бути не в захваті від цієї історії.

Близькі друзі допоможуть прожити довше

Якщо у літніх людей є близькі друзі, вони стають довгожителями, йдеться в дослідженні австралійського університету Фліндерс. Після вивчення 1500 людей протягом 10 років вчені виявили, що випробовувані з великою кількістю друзів пережили своїх колег на 22%.

Інші дослідження, які рекламували користь дружби для здоров'я, показали, що приятелі допомагають знизити артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень і рівень холестерину.

Друзі можуть сильно вплинути на твій вибір

А ось дослідження журналу Consumer Research показало, що друзі часто морально підтримують один одного, щоб допомогти встояти перед спокусою. При цьому приятелі часто змовляються, щоб насолодитися індульгенцією і віддатися порокам. Дослідники з'ясували, що коли приходить час порушити заборони — наприклад, об'їстися шоколадом на ніч — друзі часто виступають партнерами в таких злочинах.

Чи хочеш ти бути схожою на своє оточення? Вибирай друзів, які роблять неправильний вибір, і вони швидко потягнуть тебе вниз. Але якщо з тобою поруч ті, хто надихає і закликає ставати краще, ти збільшуєш свої шанси на досягнення цілей.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tochka.net