Реставрація Бучацької ратуші - на фінішній прямій

22.09.2020 13:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Завершують реставрувати Бучацьку ратушу. Уже повністю відремонтовані перших два поверхи. Про це на своїй сторінці у Facebook написав учасник у Всеукраїнської асоціації гідів Leonid Shcherbynko. За його словами, найближчим часом оновлення цієї будівлі завершать і розпочнуть ремонт площі перед ратушею:

«Знаменита Бучацька ратуша, що на Тернопіллі, вийшла на фінішну реставраційну пряму. На першому і другому поверсі вже завершено внутрішнє і зовнішнє оздоблення. Відремонтовані унікальні гвинтові сходи, посилено оригінальні конструкції несучих стін. Тепер тут чекають на скульптури, яких торкнулася рука Пінзеля, та на археологічні роботи, що ось-ось мають розпочатися на площі перед входом. А невдовзі всередині розміститься експозиція Бучацького краєзнавчого музею.

Що ж, ремонти - вони не вічні.

А які краєвиди міста відкриваються з балкону тераси!!! Нарешті вдалося потрапити всередину, вперше...

P.S. Бучацька ратуша зведена у середині XVIII століття в новому місті. Автор проекту — архітектор німецького походження Бернард Меретин (зодчий собору Св.Юра у Львові), основний автор оздоблення — скульптор Йоган Георг Пінзель, фундатор — дідич міста Микола Василь Потоцький», - пише Leonid Shcherbynko.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews