На Тернопільщині відкрили виставку портреті князів Вишневецьких

22.09.2020 21:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Вишнівецькому замку відкрили експозицію копію портретів його засновників. Зокрема, на виставці представлено 15 полотен, на яких зображені представники князів Вишневецьких. Виконала портрети художниця-реставраторка Вишнівецького відділу Національного заповідника «Замки Тернопілля» Вікторія Присяжнюк. Про це повідомляє інтернет-видання «Наша день».

Випускниця Львівської академії мистецтв створила близько трьох десятків копій портретів історичних постатей, які прикрашають відновлені інтер’єри Збаразького замку та Вишневецького палацу. Сама ж художниця, працюючи в різних техніках, вміло освоїла і класичну манеру виконання багаторазового живопису в техніці старих майстрів. У майстерності художниці може пересвідчитися кожен шанувальник мистецтва і старовини та побачити в інтер’єрах Вишневецького палацу копії портретів відомих історичних особистостей, які залишили глибокий слід в історії України та Європи. Зокрема, портрети лицаря-козака Дмитра (Байди) Вишневецького, фундаторів Кременецького колегіуму Януша Антонія та Михайла Серватія Вишневецьких, захисників православ’я Михайла та Раїни Вишневецьких, короля Речі Посполитої Міхала Корибута Вишневецького, засновниці театру в Білорусі Урсули-Франциски Вишневецької та багатьох інших.

До слова, у Вишнівецькому палаці зберігалася величезна колекція творів живопису, серед яких і більш як 600 портретів, але більшість із них біли втрачені. Зараз музейні працівники, науковці та митці відроджують колишній шарм і славу неймовірно красивої пам’ятки.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews