Відійшов у вічність знаний актор Тернопільського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка

22.09.2020 14:48   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Сьогодні, 22 вересня, перестало битися серце Корифея Української Сцени, народного артиста України Ячмінського Володимира Дмитровича. Чоловік відійшов у вічність на 84 році життя. Про це повідомила на своїй сторінці у «Фейсбук» Papusha Iryna.

«Не можуть сприйняти наші серця, що не стало Доброго Християнина, Великого Актора, люблячого чоловіка, батька, дідуся, завжди повного оптимізму, радості, великої любові й жаги до життя Чоловіка!.. Колектив Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка глибоко сумує з приводу непоправної втрати. Сумуємо разом з родиною», – йдеться у повідомлення.

Зазначимо, що знаний актор народився 15 червня 1936 р. у м. Харкові. У 1961 р. чоловік закінчив театральну студію при Львівському академічному театрі ім. М. Заньковецької. Свою творчу діяльність Ячмінський Володимир розпочав в Тернопільському обласному музично-драматичному театрі ім. Т. Шевченка в 1962 р. Роботу в театрі актор успішно поєднував у кіно.

Неодноразово отримував відзнаки Міністерства культури України, Спілки театральних діячів України. Був лауреатом премії ім. М. Садовського та Леся Курбаса, ушанований званням «Людина року-2009» та нагороджений Орденом Слави III ступеня.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews