Волонтери ГО «Рівне Разом» спільно з Віктором Шакирзяном допомогли придбати медичне обладнання для порятунку малюків

22.09.2020 22:00   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

Щодня у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні медики борються за життя і здоров’я немовлят.

Колектив досвідчених спеціалістів протягом 19 років виходжує глибоко недоношених малюків, піклується про малечу із вродженими патологіями чи інфекціями. На шляху до одужання чимало дітей перебувають на апаратах штучної вентиляції легенів. Щоб апарати працювали справно, слід вчасно замінювати в обладнанні комплектуючі. Вони повинні бути високоякісними. Наразі у відділенні є дев’ять апаратів ШВЛ: п’ять — високого класу, два апарати супер-експерт класу і ще два — середнього. Це обладнання потребує термінового оновлення комплектуючих — відділення має потребу придбанні звложувача, вологозбірника у комплекті з трійником пацієнта та тригерного датчика. Останній, до слова, сприяє тому, щоб немовля з допомогою апарату пробувало дихати самостійно.

Зараз Рівненська обласна дитяча лікарня не має достатньо грошей для закупівлі розхідних матеріалів для апаратів ШВЛ. Щоб допомогти лікарям і дітям, волонтери благодійного фонду «Скарбниця Надії» оголосили збір коштів на придбання комплектуючих. Дізнавшись про невтішну ситуацію у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, медикам і недужим малюкам вирішили допомогти представники громадської організації «Рівне Разом» на чолі з її керівником Віктором Шакирзяном.

«Наші лікарі щодня роблять все, аби новонароджені малюки здолали хвороби і росли здоровими. Тому ми вирішили посприяти медикам і їхнім пацієнтам у цій нелегкій боротьбі та придбати необхідні комплектуючі для апаратів ШВЛ», — заявив Віктор Шакирзян.

Підтримка ГО «Рівне Разом» на чолі з Віктором Шакирзяном щодо придбання необхідного обладнання є надзвичайно потрібною і доречною.

Порятунок малюків у відділенні спеціалісти не припиняють ні на мить. Тут виходжують новонароджених із вагою від 600 грамів. До прикладу, сьогодні медики піклуються про здоров’я малечі, яка з’явилася на світ завважки 770 грамів. «Нам дуже потрібні комплектуючі для апаратів ШВЛ, щоб дбати про новонароджених пацієнтів. Вони сприяють тому, щоб старання наших медиків були максимально ефективними. Тому ми вдячні за надану допомогу і надіємось на подальшу співпрацю», — зазначила лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Оксана Марчевська.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews