Вересневі спомини про Василя Ярмуша у Тернополі

23.09.2020 12:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Місяць вересень виявився знаковим у житті (світлої пам’яті) відомого українського письменника Василя Ярмуша, котрий народився 15 вересня 1940 року, а 22-го – 1976 року відійшов у Вічність.

Під час засідання Тернопільського обласного літературного об’єднання Василя Ільковича згадували ті, хто його знав, кому пощастило з ним спілкуватися. Серед них краєзнавець Казимир Ярема, доктор мистецтвознавства, професор Олег Смоляк та просвітянка, краєзнавиця, письменниця Марія Назар. Олег Смоляк упорядкував книжку «Василь Ярмуш у споминах». У ній подано спогади родичів, друзів, колег, знайомих, однокласників та односельців, що розкривають життєвий і творчий шлях українського письменника. Висвітлено окремі епізоди, що стосуються становлення його як поета, сім’янина, організатора культурно-мистецького об’єднання «Розмай».

Марія Назар розповіла присутнім про посібник «Література рідного краю. Василь Ярмуш», який був надрукований три роки тому для вчителів української літератури. У ньому представлено конспекти за творчістю Василя Ярмуша (уривки із збірок «Казка про тебе», «Граніт і полум’я», «Допоки я живу», «Правди святе зерно»). Серед авторів посібника (О. Кожушко, К. Ярема, М. Крупа, Л. Венета, Н. Глад, Л. Тур) – Марія Назар із дослідницькою статтею «Незгасимий серця жар. Позакласний захід з літератури рідного краю для учнів 8-11 класів».  

null

 

null

 

null

Фото автора


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews