Голова Теребовлянської ОТГ Сергій Поперечний вкрав пасовища в людей і передав їх місцевому аграрію

23.09.2020 15:46   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У селі Ласківці люди можуть залишитись без місця для випасу худоби. Місцеві жителі скаржаться, що дивним чином гектари людських пасовищ влада незаконно передала у власність місцевому аграрію. Той спершу обіцяв не переорювати їх, але вже встиг порушити слово. Тепер люди бояться, що вже наступного року фермер засіє і решту пасовищ. Тоді випасати худобу буде ніде.

«Зараз я перед полем, яке засаджене кукурудзою. Раніше тут знаходилися людські пасовища. Тут люди виписали свою худобу і якимось обманним чином,  не без допомоги Сергія Поперечного, ці пасовища були забрані, а потім викуплені та, фактично, стали землями місцевого аграрія. Як це все відбулося - питання до правоохоронних органів. Єдине можу сказати, що люди дуже незадоволені тим, що сталося» - каже житель Теребовлі Степан Кондира.

Місцеві жителі не приховують обурення. «Аво має хтось коровину, то тримає, щоб здати молока за тих 5 гривень нещасних. І має заплатити податок, бо роботи немає інакшої в нас в селі, виживають за рахунок корови. А як не будуть мати де вигнати? Тож не будуть пасти на асфальті. Там в Потічку 60 гектарів нашого пасовища - всьо переоране вже» - обурюється місцевий житель села Ласківці Іван Павлович.

Ми спробували з’ясувати у старости села, куди ж поділися пасовища. Але вона запевняє, що жодне з них не розоране. «В мене пасовища поки що всі на місці, люди випасають худобу. Я пасовища не чіпаю, бо в мене дуже багато людей які тримають худобу» - каже староста села Ласківці Ольга Мотас.

Але люди не бояться казати правду. Підозрюють, здійснити аферу з пасовищами вдалося з допомогою голови ОТГ Сергія Поперечного. «Вже останні забрав, вже нема чого боятись. Місцевий фермер Грошко вже забрав все в нас. Люди ходили пасти на пасовище, а тоді якимось образом він його взяв і засіяв. Ну а яким образом, я не можу сказати, бо не знаю. То вже треба їхати в Теребовлю в Сергія Івановича Поперечного питатись, як вони то зробили» - каже житель села Ласківці Іван Павлович.

Люди скаржаться, що діюча влада незаконно забрала у них також сільський став, який роками селяни використовували для власних потреб. Тепер же тут не можна ні відпочивати, ні рибалити. «Довкола ставка 50 м ти не маєш право підійти, бо Грошко каже, що то його. Каже - риба моя, я запустив. Але сітки кинув через цілий став і лапає тих величезних коропів і на базар продає. Ну ж вони не виросли за 2 місяці. Це наше лишилось. Таке беззаконня в нас робиться» - додав житель села Ласківці Іван Павлович.

«Немає в міській раді ні прозорості, ні відкритості. Немає доступу до людей. Люди залишилися з діркою від бублика. А приїхавши в село Ласківці ми викрили ще факти брехні і неправдивої інформації, яку Сергій Поперечний публікував у своїй передвиборчій газеті. Пожежний автомобіль, який приписують до досягнень діючої влади в лиці Поперечного, придбали місцеві аграрії» - зауважив житель Теребовлі Степан Кондира.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews