На Тернопільщині очистять гідрологічну пам'ятку

23.09.2020 19:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

На Тернопільщині 29 вересня відбудеться екологічна толока. Зокрема, її проведуть у Бучацькому районі на Русилівських водоспадах. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Метою толоки є облагородження території на каскадах та у каньйоні, де протікає річка. Основне завдання створення доступної інфраструктури (сходи, поручні) адже річка інколи протікає на глибині 15 метрів.

Як зазначив заступник начальника управління туризму облдержадміністрації Ростислав Яцків, водоспади знаходяться поблизу села Русилів в Бучацькому районі, на правому березі річки Стрипа, у глибокій долині-ущелині. Каскад водоспадів заховався у трикілометровому каньйоні серед густого лісу.

«Ця гідрологічна пам'ятка природи розпочинається з кількох джерел, що на околиці с. Русилів. До речі, околиця загалом багата на подібні водограї, у самій долині Стрипи вони є, зокрема у Жизномирі, Скоморохах та Сокільці. Струмочки з різних джерел поступово зливаються в один найбільш водоспадний струмочок України. Цей невеликий потік води стікає по скелястих уступах, які мають характерний червоний колір і утворює мальовничий каскад, що простягається на відстані 1 км і нараховує, за підрахунками мандрівників, приблизно 15 водоспадів, які мають різну висоту», - додає Ростислав Яцків.

До слова, участь у заході візьмуть представники спеціального рятувального загону ДСНС, туристичний актив області, працівники управління туризму ТОДА. Після завершення толоки плануємо встановити інформаційні попереджувальні знаки.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews