Музею Тернопільщини передали унікальний портрет Соломії Крушельницької

23.09.2020 21:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Музею Соломії Крушельницької, який знаходиться у селі Біла, передали унікальний портрет оперної співачки. Також, з нагоди дня народження славетної Соломії Крушельницької, презентували пісню та музичний кліп.

«Музей відвідували: Ліна Костенко, Олесь Гончар, Мирослав Скорик, Дмитро Гнатюк, Анатолій Солов'яненко, Валерій Меладзе, Андрій Кузьменко та багато інших зірок. Наше свято відбулось справді щиро, в колі шанувальників Соломії, без передвиборчого піару політиків. Приємно було бачити сльози радості на очах присутніх, під час пандемії, всі скучили за такими подіями. Наталія Солдаєва вперше заспівала пісню "Соломія" перед слухачами. Дякуємо за щиру зустріч громаді села Біла, Голові білецької громади Дмитру Малику. Велика подяка директору музею пані Надії Зюбровській, ми знаємося вже 18 років. Дякуємо Володимиру і Світлані Карагодіним, за їх сподвижництва відбулось справжнє свято», - зазначає Олег Киналь.

До слова, Соломія Крушильницька народилася 23 вересня 23 вересня 1872 року в селі Білявинці, що на Тернопільщині. За життя її визнали найвидатнішою співачкою світу. Соломія Крушильницька була нагороджена різноманітними відзнаками, зокрема, званням «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews