Справу щодо останньої з обвинувачених членкинь виборчої дільниці в с.Мельнич передали до суду

24.09.2020 13:32   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

Під процесуальним керівництвом Жидачівського відділу Стрийської місцевої  прокуратури завершено досудове розслідування у справі щодо «махінацій» з бюлетенями у с.Мельнич (Жидачівський район).

Читайте також

У Львові прокурори підозрюють підприємця у розтраті майже 1 000 000 грн
Прокуратура Сколівщини судиться за сплату громаді Славська 175 тис грн пайової участі

Про це повідомляє Пресслужба прокуратури Львівської області.

Ідеться про 60-річну місецву мешканку, яка на позачергових виборах народних депутатів 21 липня 2019 року була членкинею дільничої виборчої комісії.

Як і її колеги, про яких ми писали раніше (https://bitly.su/JSysd та https://bitly.su/odrN), за версією слідства, вона неправомірно видала іншій людині бюлетені виборця, який на той момент перебував за кордоном.

Як наслідок, вибір на користь одного з кандидатів зробили без фізичної присутності учасника голосування.

Дії працівниці ДВК кваліфікували за ч.2 ст.158-1 КК України (надання виборчих бюлетенів особам, які не мали права їх отримувати).

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення вказаного злочину, санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від 5 до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

Загалом 5 з 14 членів ДВК цієї дільниці прокурори обвинувачували у наданні виборчих бюлетенів особам, які не мали права їх отримувати.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews