Мешканці Тернопільщини зможуть безкоштовно відвідати музеї

24.09.2020 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Цими вихідними, 26 та 27 вересня, музеї Тернопільщини  відкриють свої двері  для  жителів  та  гостей краю. Відвідати виставкові  зали  можна  буде безкоштовно. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Театралізовані екскурсії, колекції ляльок та вишиванок, експонати церковного та народного вжитку, сакрального мистецтва та зброї різних епох та періодів – це не повний перелік того, що пропонують до уваги відвідувачів. Адже музеї – це особлива атмосфера, нерозривний зв'язок з історією.

До слова,  у Тернопільській області функціонують 26 державних музеїв, 7 - обласного підпорядкування, а також 7 меморіальних музеїв. В області діють 140 громадських музеїв: 38 - історичних, 14 - краєзнавчих, 49 - етнографічних, 16 - меморіальних, 13 - літературних, 10 - мистецьких. 15 громадських музейних закладів мають звання «народний».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews