Рівненські переселенці зустрілися з Віце-прем'єр-міністром – міністром з питань тимчасово окупованих територій

25.09.2020 13:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Представники громадської організації внутрішньо переміщених осіб «Україна – моя сім’я» зустрілися із керівництвом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 Зустріч, організована з ініціативи Рівненської ОДА, відбулась у форматі діалогу. На поставлені переселенцями питання відповідали Віце-прем'єр-міністром – міністром з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, фахівці міністерства та керівництво Рівненської ОДА.

До слова, на Рівненщині проживає 3165 внутрішньо переміщених осіб. В Україні – загалом обліковують близько 1,5 мільйонів переселенців.

«Ми маємо розуміти проблеми усіх переміщених осіб, тому й проводимо такі зустрічі, - зазначив Олексій Резніков. - На сьогодні діяльність щодо переселенців в державі дещо розпорошена. Кожне відомство фіксує свій напрямок, мають свої реєстри та пакети документів. Завдання Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України – акумулювати та структурувати все для вашого життя, а також для можливості звернень до міжнародних судів».

Під час зустрічі обговорили актуальні для внутрішньо переміщених осіб питання. Це проблеми подолання наслідків стигматизації, житлові та пенсійні.

Як розповів голова ОДА Віталій Коваль цьогоріч в Рівненській області прийняли програму, спрямовану вирішити житлові питання внутрішньо переміщених осіб. Ініціатором документу став колишній житель Слов’янська, нині – рівнянин Геннадій Нікіша. Чоловік очолює громадську організацію внутрішньо переміщених осіб «Україна – моя сім’я».

За результатами присутні домовилися провести додаткову зустріч вже за участю фахівців Пенсійного фонду та соцзахисту. Також представники громадської організації «Україна – моя сім’я» підготують свої пропозиції Міністерству щодо механізмів вирішення питань внутрішньо переміщених осіб.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews