Львів’янин виборов звання найсильнішої людини України

Кордіяка перервав гегемонію Новікова.

27.09.2020 14:25   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Главком

У місті Хуст (Закарпатська область) відбулися змагання на звання «Найсильнішої Людини України-2020».

Читайте також

Львівські Карпати позбавили професійного статусу - ЗМІ
Стало відомо, хто став новим головним тренером ФК «Львів»

Із шести вправ фінального турніру зі стронгмену Павло Кордіяка переміг у трьох. Відтак галичанин вперше у своїй кар’єрі здобув найпрестижніший титул в українському стронгмені, пише - Главком.

Вирішальною стала передостання вправа – метання «Ваги на висоту», в якій Кордіяка здобув впевнену перемогу, а чинний володар звання «Найсильнішого» і поточний лідер турніру Олексій Новиков припустився помилки, перекидаючи 35-кілограмову покришку на висоту 3,5 метра. В результаті покришка відбилася від поперечини і боляче вдарила атлета у поперек. Як наслідок, Новиков втратив надто багато часу і подарував конкуренту великий гандикап.

У заключній дисципліні обидва атлети показали однаковий результат , що не змінило розташування у загальному заліку. «Бронзу», як і торік взяв Олександр Кочергін.

У підсумку Кордіяка набрав 44 бали, Новиков – 40, а Кочергін – 34,5. До цього моменту чотири роки поспіль звання найсильнішої людини України втримував Новиков.

Додамо, що у фіналі Першої Ліги ФСУ, яка відбувалася одночасно з турніром «Богатир року» перемогу святкував Богдан Копил з Черкас, котрий на одне очко випередив дворазового чемпіона світу Віталія Герасимова з Дніпра. «Бронзу» здобув атлет з Мукачева Іван Деркач.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Главком