«Книжкові капелюшкові історії» завітали до найменших тернопільських читачів

30.09.2020 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У Тернополі стартував X ювілейний бібліотечний фестиваль «Бібліофест». Щороку його програма насичена креативними «родзинками», щороку він вражає своєю новизною і неповторністю. Через карантинні обмеження цьогорічні заходи відбуваються здебільшого у дистанційному форматі. Але відстань не стала перешкодою для об’єднання творчих сердець тих, хто любить і береже книги. 

На подвір’ї  Центральної міської дитячої бібліотеки відбувалось особливе дійство під казковою назвою «Книжкові капелюшкові історії». Розповідає письменниця Валентина Семеняк: – Мені пощастило зустрітися із «живими»героями своїх книжок. Про таке можна тільки мріяти, а тут всі зійшлися одразу: і Бурмотійко (Добросійко) з Даринкою («Бурмотійко і Даринка»), і «Чапуня», Незнайко із книги Миколи Носова «Пригоди Незнайка і його друзів», Поллі з роману «Полліанна», дівчинка Енн із книжки «Енн із Зелених Дахів» (Люсі-Мод Монтгомері). Цікавий збіг обставин. Приємною несподіванкою для мене стала зустріч із Барвінком та Ромашкою (Богдан Чалий). Це герої моєї першої у житті книжки «Сто пригод Барвінка та Ромашки»(1971). Чому капелюшкові історії? Кмітливі бібліотекарі помітили, що головні герої окремих казок мають цікаві і різної форми капелюшки. От вони й вирішили об’єднати їх і познайомити не лише між собою, а й з тими читачами, хто про них ще нічого не знає. Дякую за ці щасливі миттєвості берегиням Тернопільської міської дитячої бібліотеки.

Із присутніми спілкувалася Мері Поппінс (ну, хто ж її не знає?!). А потім був конкурс на кращий малюнок капелюшка і майстер клас. Письменниця мала відповідальну місію – нагородила тих дітей, які НАЙбільше прочитали книг за рік, а ще за читацьку активність і високий рівень ерудиції. І якщо торік гаслом фестивалю було «Бібліотеки – громаді. Відкритий простір» , то нині – «Бібліотека@: час змін – час дій»/ONLINE/. А хіба не так? Актуально!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Дарина Колосок


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews