Книжечку для малят Віри Мельникової презентували у Рівному

30.09.2020 14:40   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: RvNews

Нова книжкова подія відбулася у Рівному недільного дня 27 вересня. До скарбниці дитячої літератури Рівненщини,  створеної місцевими авторами, додалася ще одна дитяча книжечка. Це книжка віршів для малечі рівненської письменниці Віри Мельникової під назвою «Дитинство з пензликом в руці».

Відмітна риса цієї книжечки в тому, що співавторами поетеси стали самі діти - учні рівненської художньої студії «Арт-маестро».  Вони проілюстрували вірші Віри Мельникової своїми яскравими малюнками.

Віра Олександрівна Мельникова – відома в літературних колах особистість. За фахом філолог, викладач української мови як іноземної в Рівненському національному університеті водного господарства та природокористування, вона членкиня двох національних творчих спілок журналістів та письменників, працювала керівницею інклюзивної студії «Дивосвіт» з дітьми з інвалідністю.  Ось уже багато років відвідує «Поетичне коло» при РОУНБУ та «Наше коло» при Рівненській організації НСПУ. Відома як поетеса і прозаїкиня, авторка книг «Глоток воды», «Грані життя», «Серце на ниточці», «Не думай, що там рай...», які зачіпають чимало болючих тем життя українців, ‒  війна на сході України, еміграція та вимушене заробітчанство у чужих країнах. Ще вона авторка багатьох статей на мистецько-культурні та моральні теми. Є ще й неабиякою майстринею з виготовлення сюжетних літературних ляльок. Її ляльки стали окрасою лялькових колекцій не лише в Україні, а й за кордоном.

І ось подивувала Віра Олександрівна рівнян ще й книжечкою для дітей. Як розповідає сама авторка, ідея створити книжку для дітей прийшла спонтанно. Зайшла забрати з художньої студії «Арт-маестро» онучку Вікусю Мамай і аж спинилася з подиву, скільки ж то всього гарного й цікавого на різні теми життя намалювали діти, незважаючи на свій зовсім юний вік (у студії діти займаються з 3-4 років) і дитячу безпосередність. Звернула увагу на дитячі художні виставки, познайомилася з їхніми педагогами, написала навіть про них статтю. Хоч на презентації зізналася, що з думкою, чи вдасться реалізували ідею щодо книжечки віршів проілюстрованих дитячими малюнками хиталася кілька днів. Проте ідея всім припала до душі. Як малечі, так і їхнім наставникам та батькам. Старалися, створили не по одному малюнку до кожної теми, потім відбиралися кращі, щось перемальовувалося. І ось вона! Чарівна книжечка «Дитинство з пензликом в руці» в руках кожного зі співавторів – юних художників. До її творення долучилися талановиті дітки: Віка Мамай, Любомир Волинець, Анна Волошина, Дарина Соловей, Катруся Кричильська, Анна Гудзь, Інна Кравчук, Софія Багинська, Христина Тимощук. А на презентацію ще й по віршеві підготували й майстерно прочитали. У дарунок отримали книжечку з власними малюнками.

Книжечка полюбилася малятам, адже розповідає про життя, цікаві справи та уподобання дівчинки Вікусі, про їжачка Василька, про кицю Мурку-помічницю, про те, як діти дружать у дитячому садочку, як весело проводять своє дозвілля. До кожного вірша додались картинки-ілюстрації, намальовані юними художниками, талановитими учнями школи-студії «Арт-Маестро».

Видання було здійснене за кошти міського бюджету, відповідно до Програми підтримки книговидання місцевих авторів та популяризації української книги в місті Рівне на 2016-2020 роки. щоправда під час презентації Віра Олександрівна зізналася, що мріялося їй видати книжечку ширшого формату, проте грошей вистачило лиш на таку. Але початок зроблено. У вихованців художньої школи-студії «Арт-Маестро» та їхніх батьків радісний настрій, вони плекають надію на подальшу співпрацю з письменницею.

«Коли об'єднуються люди, закохані у свою справу, - виходить щось неймовірне! Нарешті відбулася довгоочікувана презентація книги Віри Мельникової «Дитинство з пензликом в руці», ілюстрації до якої намалювали маленькі митці художньої школи-студії «Арт-Маестро», - каже керівниця студії Наталія Маестро.

«Це унікальний проект, в якому взяли участь десятеро талановитих учнів віком 6-16 років. Мистецтво об'єднує найкращих. Легкі, позитивні, по-дитячому емоційні вірші про добро, звірят, щасливе дитинство не здатні залишити байдужими ні малят, ні дорослих», - додає педагог Оля Ярмошевич.

 «Дякую усім, хто сьогодні долучився до підготовки презентації моєї книжечки для дітей. Ведучій - Наталії Войтович, Оксані та Ілюші Войтович, пані Наталії Антонюк-Коберській, Ользі Ярмошевич, іншим педагогам студії «Арт-Маестро», а особливо талановитим діткам, які ілюстрували мою книгу. Вдячна гостям і друзям, які прийшли мене підтримати. Зокрема, Софії Шевчук, Тетяні Собецькій, Людмилі Карнаух, Людмилі Марчук, Надії Гудич, викладачам і студентам НУВГП (Олена Поліщук, Олена Брижата) та батькам діток. Ще моїй племінниці Наталі та онучці Вікусі», - такі слова вдячності висловила щаслива авторка.

А ведуча Наталія Войтович повідомила, що цю книжечку можна купити книгарнях міста, а можна й прочитати в «Кімнаті сімейного читання» відділу абонементу Рівненської обласної бібліотеки.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Людмила МАРЧУК


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews