На Прикарпатті утворилося провалля за 300 метрів від будинків

01.10.2020 20:35   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Вікна
Про утворення провалля Калуську міську раду повідомив в. о. старости Кропивницького старостинського округу Михайло Барнич, інформують - Вікна з посиланням на управління з надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

 
У зону просідання в Кропивнику потрапили земельні ділянки для ведення сільського господарства

З цього приводу за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука відбулась нарада під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко.

У зону просідання потрапили земельні ділянки, які використовували мешканці села Кропивника для ведення сільського господарства. Відстань до найближчої житлової забудови становить орієнтовно 300 метрів.

Мульда просідання утворилась на дорозі, наповнилась прісною водою атмосферного походження. Контакту з розсолами підземних горизонтів відпрацьованих шахт, імовірно, немає, йдеться в офіційній інформації. Вирішення ситуації потребує детального вивчення із залученням науково-дослідних інститутів.

Цього ж дня було здійснено виїзд в село Кропивник для обстеження зони просідання та визначення кількості реперних знаків, які необхідно встановити та включити їх в систему моніторингу для вивчення процесів просідання та прогнозу негативних процесів на даній ділянці.

Управління будівництва та розвитку інфраструктури міської ради отримало доручення сконтактувати з представниками науково-дослідних інститутів щодо визначення кошторисної вартості робіт проведення геофізичних досліджень та підготувати пропозиції на розгляд міського голови.

Як відомо, Калуській міській раді у 2020 році виділено кошти з обласного екологічного фонду в сумі 176,473 тис. гривень на «Запровадження екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, атмосферного повітря, зон просідань та гірничих розробок на території гірничо-хімічних підприємств міста Калуш та сіл Сівка-Калуська і Кропивник».

Виконавець екологічного моніторингу ТОВ «Ноосфера Групп» завершив роботи та надав звіт про результати екологічного моніторингу стану довкілля, контролю засоленості поверхневих і підземних вод, просідання земної поверхні на території Калуської міської ОТГ порівняно з 2019 роком, повідомив про зруйновані та пошкоджені свердловини та реперні знаки.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна