Депутатка «Слуги народу» від Тернопілля спричинила міжнародний скандал

04.10.2020 11:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернополяни

Нещодавно депутатка від «Слуги народу» Людмила Марченко з Тернополя заявила, що Україна готова надати військову підтримку Азербайджану. Втім, її слова спростував голова МВС Арсен Аваков.

Україна не надаватиме військову допомогу жодній сторін конфлікту за Нагірний Карабах, запевнив Міністр.

"Україна не буде надавати військову допомогу в азербайджано-вірменському конфлікті жодній зі сторін", — написав він у Twitter.

Водночас запропонував пошукати усією країною "таблетки для депутатів, що надто фантазують", пише ТСН.

120796196 679833276296282 9188575183074087203 n

Зазначимо, раніше народна депутатка зі "Слуги народу", заступниця співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Азербайджанською Республікою Людмила Марченко заявила, що Україна нібито готова надати військову допомогу Азербайджану. 

"Наскільки я знаю, ми вже надаємо допомогу і в правовому полі, і в ресурсному полі, йдеться і про гуманітарну допомогу. Сьогодні розглядається питання складання списку, що саме потрібно. Україна готова сьогодні на різних майданчиках підтримувати Азербайджан. Це й військова підтримка, і гуманітарна всім тим, що потрібно буде в майбутньому. Це військова ситуація", — сказала Марченко.

Згодом партія «Слуга народу» прокоментувала слова депутатки.

"Повідомляємо, що особисті думки депутатів не є офіційною позицією фракції. І тим паче – офіційною позицією держави. Народні обранці можуть висловлювати свої міркування та пропозиції з будь-яких питань. Проте рішення про надання допомоги іншим державам може ухвалювати тільки уряд та президент України", – йдеться в повідомленні.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни