Руїни замку в Білокриниці у XIX столітті

04.10.2020 13:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Сьогодні пропонуємо переглянути нашим читачам зображення руїн замку в селі Білокриниця біля міста Кременця на Тернопільщині.

Малюнок датується 1830 роком. На ньому можемо побачити руїни замку, який був знищений У 1631 році, Білокриниця переходить під владу роду Вишневецьких. У 1705 році цю місцевість навіть відвідав гетьман України Іван Мазепа.

У 1725 році замок переходить до роду Радзівілів. Нові власники мали б дбав про фортецю, але не робили цього і замок потрохи занепав. У 1806 році Радзівіли продали  Білокриницю з околицями шляхтичу Колонна-Чосновському.

Новий господар відновив споруду, але пізніше пожежа знищує фортецю. Більше 30 років замок в Білокриниці був зруйнований.

Лише в середині XIX століття нащадок Чосновського споруджує на замкових руїнах новий палац в англо-готичному стилі. Малюнок, який бачать наші читачі, був зроблений перед зведенням палацу.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Джерело: http://kultur-pool.at

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews