Екстремальні туристичні змагання відбулися на Острожчині

06.10.2020 08:11   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Вже вдруге за ініціативи місцевого туриста та вчителя місцевої школи - Андрія Гулька відбулися змагання, які мають промовисту назву «Пригодницькі перегони «Острог трайл» -  «Пекельна гонка».

З 2 до 4 жовтня любителі активного відпочинку та пішохідного туризму з цілої України мали нагоду перевірити свою витривалість та вміння з орієнтування  у командному змаганні  на території м. Острозі та його околицях. Цьогоріч територія змагань розширилась та охопила місце розташування Національного природнього парку «Мале Полісся».  

Командам за контрольний час потрібно подолати у повному складі маршрут, відмічаючись на контрольних пунктах (КП). Проходження КП проводиться в довільному порядку протягом визначеного контрольного часу.

Змагання проводяться у чотирьох заліках.

І. За маршрутом протяжністю близько 50 кілометрів.

ІІ. За маршрутом протяжністю близько 20 кілометрів.

III. За маршрутом протяжністю близько 20 кілометрів (юніори).

IV. Велосипедний маршрут протяжністю близько 60+ кілометрів.

В цьому році до двох основних заліках організатори додали змагання для юніорів на дистанції 20 км та велоперегони на 60 кілометрів.

Контрольний час в І заліку становить 24 години, в ІІ заліку – 15 годин.

Перше місце в категорії 20+ здобула команда «Патруль» з міста Луцька, 50+ - команда CityRun з Рівного, юніорському заліку перемогла команда «Ватра» з міста Здолбунова, а серед велосипедистів команда «Vint» з міста Рівного.  Переможці повезли по домівкам оригінальні кубки, медалі та призи. Решта учасників отримали в подарунок пам’ятні сувеніри – «бафи».

Географія учасників змагань цього року збільшилася. В змаганнях взяли участь 35 команд із 8 регіонів України - Рівненська, Київська, Хмельницька, Харківська, Волинська, Вінницька, Тернопільська та Львівська області. Загалом 103 учасники.

Дані змагання "Пригодницькі перегони «Ostroh trail-2020 "Пекельна гонка»  – некомерційні змагання з туризму, які проводяться з метою:

– популяризації серед молоді здорового способу життя та спорту;

– підвищення майстерності мандрівників,

– популяризації краєзнавчої роботи серед молоді,

– проведення національно-патріотичної роботи серед дітей та молоді;

- ознайомлення з історичною спадщиною регіону, природними об’єктами НПП «Мале Полісся». На думку організаторів поставлені завдання - виконані.

Головними організаторами змагань є: Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» за підтримки управління  молодіжної політики та спорту Рівненської обласної державної адміністрації, відділу  спорту та відділу  освіти Острозької районної державної адміністрації, Національного природного парку "Дермансько-Острозький", відділу молоді Острозького міськвиконкому та низки місцевих меценатів.

Детальна інформація про змагання за посиланням: https://www.facebook.com/groups/1182892001887081/ 

Головний суддя змагань: Андрій Гулько

null
 

 

 





 

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews