«Час говорити» - у Рівному презентували літературний альманах людей із онкологією

07.10.2020 18:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: tomat.rv.ua/

У Рівному презентували літературний альманах людей із онкологією – «Час говорити».

Пише https://tomat.rv.ua/ 

«Хвороба – не вирок» – у цьому переконана рівнянка Ольга Рейн, учасниця проєкту «Час говорити», проєкту який об’єднав людей, що побороли, або ж нині борються із онкологією. Свої надії, сподівання й творчу фантазію вони вилили на папері й світ побачив однойменний альманах з віршами, прозою, світлинами та дописами у соціальних мережах.

«Я просто почала писати і все. Навіть не думала, що це знайде відгук десь, просто так було простіше. Бо прийти і розказати все комусь одному важко», – розповідає Ольга.

Про потребу «говорити» для людей з онко, не з чуток знає відома рівненська письменниця Ірина Баковецька – хвороба торкнулася її колег і стала тяжким випробуванням. Зрештою усі переживання та намагання трансформувалися у проєкт «Час говорити».

 

«Час говорити» – це книга, альманах, соціально-видавничий проєкт. Мета даного видання – мотивувати до життя суспільство і творчо самовиразитися, виплеснутися, вилитися, поговорити про наболіле творчими засобами“, – розповіла засновниця літературного проєкту Ірина Баковецька.

Восьмеро людей поділилося своїми творчими здобутками, серед який і 12-річна Марійка Колеснік, яка вражає всіх своєю стійкістю, силою волі і здібностями.

На презентації альманаху про маленьку учасницю розповіла письменниця Олена Медведєва, яка творчо опікується дівчинкою.

«Марійка із села Плоска, що на Дубенщині. За час хвороби вона була паралізована і втратила зір, після цього фактично усьому навчалася з самого початку і це не зламало її дух і сили. Неймовірно талановита, відмінниця, має хист до математики й пише чудові казки», – розповідає письменниця.

Ірина Баковецька запевняє подібний проєкт не останній, адже він може стати «точкою розуміння та прийняття» між суспільством та людьми з онкологією.

Вдалося реалізувати це задум завдяки меценатам.

«Сьогодні багато уваги приділяють спорту, молоді, але наразі забули про мистецтво. Та «Час говорити» – це не тільки про мистецтво, це про людей, які борються за життя. Своєю силою, витримкою й бажанням подолати хворобу, вони мають бути прикладом для всієї країни» – каже директор ТОВ «Рівне-етил» Ігор Шумілов. – «Я підтримав цей проєкт, бо це духовність, яку несуть люди, які дійсно цінують життя».

Як повідомила Ірина Баковецька, альманах «Час говорити» планують передати в бібліотеки Рівного.

Джерело: https://tomat.rv.ua/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tomat.rv.ua/