Підгорецький замок на фото 100 років тому (Фото)

10.10.2020 13:28   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: LvNews

В сьогоднішній добірці ретро світлин хочемо показати, яким був Підгорецький замок на Львівщині на початку ХХ століття.

Читайте також

Мешканці Бродів на ретро світлинах (Фото)
Олесько на ретро фото (1914-1918)
Дрогобич на ретролистівках

Палац у Підгірцях — є справжньою «родзинкою» епохи пізнього Ренесансу і бароко. Він знаходиться в селі Підгірці Бродівського району Львівської області.

З історії будівлі відомо, що вона була зведена впродовж 1635–1640 років. Будівництвом керував архітектор Андреа дель Аква.

Замок збудований з цегли і каменю. Між внутрішньою і зовнішньою стінами замку влаштовано каземати. Вимощена гладкими кам'яними плитами покрівля казематів утворює тераси, огороджені балюстрадами. Ці тераси, очевидно, використовувались для прогулянок, а в разі військової потреби — для розміщення гармат.

У 1833 році до замку переїхав Леон Жевуський. Він відновив зірваний дах, двері, шибки і довів замок до ладу. Бездітний Леон передав замок князю Євстахію Сангушку за умови, що той відреставрує його. Відтак у 1867–1903 роках тривали ґрунтовні реставраційні роботи.

У 2008 році замок в Підгірцях був внесений до списку World Monuments Watch як одна із сотень пам'яток світу, що має виняткову цінність і знаходиться під загрозою руйнування.

Як виглядає сучасний осінній Підгорецький замок на Львівщині можна побачити на чудовому відео лучанина Ярослава Токарчука за посиланням.

Тетяна Яцечко-Блаженко








Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews