Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оглянув історичні пам’ятки Тернопільщини

10.10.2020 14:51   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сьогодні, 10 жовтня, відвідав Тернопільщину. Він оглянув об’єкти культурної спадщини, які будуть відновлені у рамках «Великої реставрації» наступного року. Про ц повідомляє голова Тернопільської обласної адміністрації Володимир Труш.

Спершу Олександер Ткаченко побував у Катедральний Собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці, Тернопіль., у якому наступного року проведуть масштабну реконструкцію. Згідно з проєктом, у храмі здійснять заміну фасаду та форми куполів, що дозволить повернути його автентичний вигляд.

«Відновлення об’єктів культурної спадщини має два завдання – зберегти національну пам'ять та дати поштовх туристичній сфері. До цього часу у західному регіоні більше уваги звертали на Львів та Карпати, а Тернопільщина незаслужено була обділена увагою туристів. Думаю, реалізовані наступного року проєкти докорінно змінять ситуацію», – зазначив Володимир Труш.

До слова, фінансування на програму «Великої реставрації» збільшено. Це дозволило включити до проєкту ще Національний парк «Замки Тернопілля».


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews