На Тернопільщині відкрили пам'ятник членам ОУН-УПА

14.10.2020 20:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

Сьогодні, 14 жовтня, у смт Товстому відкрили пам’ятник членам ОУН-УПА, які загинули за волю України. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація

«Ми схиляємо в пошані голови та молимося за упокій душ ста двадцяти ваших земляків, імена яких навічно викарбувані на цих плитах та в нашій пам’яті. У їх особі ми згадуємо мільйони тих, хто, в різні часи та епохи, мріяли про вільну, незалежну Українську державу», - зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш

До вшанування пам’яті загиблих героїв долучилися народні депутати України Володимир Гевко та Євгенія Кравчук. Ініціатор створення меморіалу є учасник визвольних змагань Степан Фридрак. 

«Ми три роки виношували у серцях ідею створення цього благородного проєкту. Шукали очевидців тих страшних подій, щоб зберегти пам’ять незламного народу для майбутніх поколінь», - каже Степан Фридрак. 

До слова, Наддністрянський край у 40-50 рр. ХХ століття був центром повстанського опору більшовицькій окупації. У Заліщицькому районі в часи національно-визвольних змагань загинули сотні українських повстанців. Більшість Героїв поховані в братських могилах, на єврейських кладовищах та на полях бою. 

 

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews