Візит міністра культури на Тернопільщину: більше питань, ніж вичерпних відповідей

19.10.2020 12:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

У суботу, 10 жовтня, Тернопільщину несподівано для громадськості відвідав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Здавалося б, цю подію варто сприймати з позитивом: керівництво країни врешті звернуло увагу на історичні пам’ятки області, а отже зажевріла надія на їх реконструкцію. Але не все так однозначно, як здається на перший погляд.

Візит Олександра Ткаченка на Тернопільщину відбувся мало не в режимі секретності. Прибуття високого гостя не анонсували ні місцеві ЗМІ, ні пресслужба обласної державної адміністрації. Більше того, про приїзд міністра культури та інформаційної політики не повідомили навіть представників органів місцевого самоврядування.

Ситуація із візитом Олександра Ткаченка на Тернопільщину видається мені дуже незрозумілою, дивною і вкрай неприємною, адже я — депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації дізнався про його відвідини Тернопільщини постфактум. Хоча об’єкти культурної спадщини — це сфера моєї компетенції і мені важливо бути в курсі подій, особливо, якщо йдеться про приїзд міністра культури.

Прикро, але інформація про візит Олександра Ткаченка, якою я володію, вкрай обмежена. Відомо, що міністр побував у тернопільській катедрі, оглянув Збаразький, Теребовлянський та Бережанський замки. Високопосадовець запевнив, що завдяки програмі Мінкультури, більшість історичних пам’яток будуть відновлені. Але чи є підстави вірити цим повідомленням, якщо наприкінці візиту Олександр Ткаченко навіть не дав офіційної пресконференції, попри те, що це звична практика для посадових осіб за таких обставин. Тобто хочу наголосити, що 10 жовтня жодних офіційних заяв з уст Олександра Ткаченка для громадськості та ЗМІ так і не прозвучало.

Невже міністр культури та інформаційної політики настільки побоюється представників громади, депутатів та журналістів, що спеціально уникає спілкування з громадою, а нібито публічні візити проводить ледь не в режимі інкогніто? Зрештою, ці міркування породжують іще більше сумнівів. Хочеться поцікавитися: що ж таке робив Олександр Ткаченко у вихідний день на Тернопільщині, що деталі цієї поїздки досі не оприлюднені? Може замки Тернопілля стали для Олександра Ткаченка лише прикриттям, а насправді він був зайнятий іншими справами? Наприклад, політичною агітацією.

За таких умов цей візит аж ніяк не можна назвати робочим. Тому очевидно, що поїздка високопосадовця на Тернопільщину залишила після себе більше питань, ніж вичерпних відповідей.

Михайло Тимошик,
депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews