Богдан Лихий: «Кандидати в депутати від «Республіканської платформи» свій досвід і навички будуть реалізовувати на благо громади»

20.10.2020 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Богдан Лихий має досвід депутатства в Тернопільській обласній раді. На місцевих виборах тернополянин вирішив балотуватися у Тернопільську міську раду в команді політичної партії «Республіканська платформа». Ми поспілкувалися з Богданом Лихим не лише про болючі проблеми сучасних українців, а й про цілі та цінності однієї з найпринциповіших і найпатріотичніших партій держави.

— Пане Богдане, чому Ви вирішили йти на місцеві вибори в складі «Республіканської платформи»?

— Я зрозумів, що в Тернопільську міськраду від «Республіканської платформи» йде команда однодумців. Я підтримую прагнення однопартійців. Це не проплачена партія, у якій зібралися олігархи. Ми — звичайні, пересічні тернополяни, які прагнуть зробити Тернопіль комфортнішим. Окрім цього, «Республіканська платформа» — найстаріша політична партія України. Вона була заснована під назвою Українська республіканська партія на основі Української Гельсінської спілки 15 листопада1990 року. Свого часу лідер партії Левко Лук’яненко виступав як противник федеративного устрою і двомовності в Україні. Мені близькі принципи україноцентризму, традиційних цінностей, єдності нашої нації, які сповідує «Республіканська платформа».

Крім того, республіканці добре зарекомендували себе в інших країнах, зокрема у США. Маємо можливість перейняти їхній досвід.

— За освітою ви юрист. Як ставитеся до запровадження карантинних зон? Чи вважаєте законними такі обмеження?

— Мені не надто зрозуміле рішення уряду ввести в Україні епідеміологічне зонування та ще й запроваджувати зони на такі короткі відрізки часу. Хіба ситуація може кардинально змінитися протягом 14 днів? Ні.

На мою думку, урядові необхідно розробити довгостроковий план життєдіяльності суспільства в умовах карантину. Адже, погодьтеся, коронавірус не зникне ні через місяць, ні через два. З ним треба вчитися жити, бажано максимально повноцінно. А влада своїми діями навпаки заганяє економіку держави в глухий кут.

Обмеження для підприємців вважаю неприйнятними. Це величезна проблема. Так, влада подбала про «карантинні пільги» для бізнесу, ввела певні послаблення для підприємців, звільнила їх від сплати єдиного соціального внеску, але ці заходи аж ніяк не покращили ситуацію загалом. Врешті-решт через коронакризу Україна отримає величезні збитки. Тому українські підприємці не повинні перебувати на карантині, а уряд уже має думати про оптимальні заходи, щоб запобігти масштабним втратам.

— Люди гаряче обговорюють п’ять питань президента, які виборцям поставлять у день волевиявлення. Чи не порушує таке опитування норм Конституції?

— Запитання від гаранта не протизаконні, проте хочу наголосити на тому, що вони не є надважливими саме сьогодні. Невже зараз українцям вкрай необхідно обговорити саме скорочення кількості народних депутатів? Чи, можливо, на порядку денному у такий нелегкий для суспільства час питання легалізації каннабісу? Сумніваюся.

— Отримавши народну підтримку, за розв’язання яких проблем республіканці візьмуться у першу чергу?

—  До вирішення усіх питань підходитимемо комплексно. Тим паче, у нашій команді є люди різних спеціальностей: освітяни, медики, громадські діячі, експерти, причетні до екологічної сфери, священник. У мене три вищі освіти — юридична, економічна, технічна. Наразі я депутат обласної ради, до того був депутатом та радником голови Тернопільської районної ради. Очолював Тернопільську районну державну адміністрацію і дуже вдячний людям за виявлену підтримку. Представники нашої команди протягом багатьох років працювали у багатьох сферах. Вони вже здобули авторитет серед своїх колег, знайомих, сусідів.

Члени «Республіканської платформи» йдуть у Тернопільську міську раду, щоб зробити життя Тернополя кращим у багатьох напрямках. Так, більшість моїх однопартійців не мають досвіду праці в органах самоврядування, але я не вважаю це проблемою. Адже що з того, що зараз при владі перебувають люди з профільними спеціальностями та керівними посадами за плечима? Дипломи та стаж управлінців не заважають їм ставати корупціонерами, привласнювати кошти з казни, розкрадати країну.

Кандидати в депутати від «Республіканської платформи» свій досвід і навички будуть реалізовувати на благо громади. Хочемо турбуватися про різні аспекти функціонування міста, адже проблеми Тернополя не вирішуються лише встановленням нової бруківки. На нас чекає багато роботи, зокрема треба подбати про заміну систем комунікацій, ремонт житлового фонду, оновлення прибудинкових територій тощо. Узяти до уваги хоча б останній «дощовий» клопіт, який нашкодив багатьом містянам. Із кожною зливою Тернопіль перетворюється на другу Венецію. Розмов про необхідність заміни системи водовідведення, оновлення колекторів тут недостатньо. Очевидно, до вирішення цього питання треба підійти відповідально, вдумливо, розробити проект, залучити експертів… Одним словом, перед республіканцями стоїть чимало нелегких завдань.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews