За яким принципом Рівненщину ділили на округи (ВІДЕО)

23.10.2020 12:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: itvmg.com/

Цього року набув чинності новий виборчий кодекс. У  ньому зазначені принципи поділу на округи. В цих округах з приблизно однаковою кількістю виборців пропорційно обираються депутати.

«Виборці будуть розуміти, що в них є визначені депутати, там скажем обличчя, прізвище осіб, за  яких вони будуть голосувати. Тобто вони віднесені вже до цього округу і легше буду орієнтуватися, хто представляє інтереси у відповідній місцевій раді», – повідомив Василь Курилас, голова рівненської обласної територіальної виборчої комісії.

Кількість округів залежить від кількості депутатів. Склад ради ділять на десять. Виборчий кодекс дозволяє комісії утворити ще два округи. Тобто, якщо  у Рівненській міській раді – 42 депутати. 42 ділимо на 10 і виходить – 4 округи + 2. Тому в обласному центрі утворили саме 6 округів. За таким принципом утворювали і округи в області.  

«Беремо обласну раду, кількість депутатів там 64, знову ж таки – ділимо на 10, беремо цілу частинку, тобто 6. Територіальна виборча комісія могла утворити на 2 округи більше», – каже Михайло Балик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами.

Відтак, Рівненську область поділили на 8 округів. З детальнішим поділом можна ознайомитися на сайті Державного реєстру виборців.

Джерело: https://itvmg.com/


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: itvmg.com/