На Рівненщині ретельніше контролюватимуть ринки та заклади торгівлі

03.11.2020 09:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Відповідне рішення про більш жорсткий контроль за ринками та закладами торгівлі в умовах COVID-19 прийняли на зустрічі керівництва Рівненської ОДА, правоохоронних органів із представниками ринків та супермаркетів області.

«Під час карантину рішення обласної комісії з питань ТЕБ та НС завжди були направлені на роботу бізнесу. Проте, на жаль, ми змушені констатувати – останнім часом спостерігається суттєве послаблення дотримання карантинних заходів, як з боку керівників, так і відвідувачів. Водночас, в усіх закладах, де є масове перебування людей, відбувається значне поширення COVID-19», - повідомив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн брифінгу за результатами зустрічі.

За його словами, саме тому виникла нагальна потреба вкотре попередити усіх керівників ринків та супермаркетів щодо необхідності дотримання карантинних вимог, а саме: збереження соціальної дистанції, носіння масок, дезінфекції приміщення, кількості відвідувачів тощо. У разі порушень з боку відвідувачів, керівник закладу повинен звертатися до органів Нацполіції, щоб не наражати на небезпеку інших людей.

Головний державний санітарний лікар області Роман Сафонов наголосив, що наразі в області спостерігається збільшення показників захворюваності. Далі ситуація буде ще більш ускладнюватися, адже це сезонна недуга і саме у листопаді-грудні матимемо пік захворювання COVID-19.

На найближчому черговому засіданні Державної та, відповідно, обласної комісії ТЕБ та НС будуть розроблені нові, більш жорсткі нормативи, зокрема для закладів торгівлі.

«Ми розробляємо нові правила, взявши за основу карантинні вимоги, що діяли у березні-квітні. З четверга працівники Держпродспоживслужби будуть здійснювати вибіркові перевірки дотримання вимог протиепідемічних вимог», - додав Ігор Тимошенко.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews