Як одягались європейці у ХІХ столітті?

06.11.2020 13:43   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Коли наступають холоди та морози, кожен задумується над зміною гардеробу, який був би зручним, теплим і гарним. Так було і кілька століть тому. В сьогоднішній фотопідбірці познайомимо наших читачів із новою знахідкою ретро світлин, які довгий час були невідомі. На фото можна побачити зимові образи мешканців Європи у ХІХ столітті. Автором фото є знаний польський фотограф 1870-х років Ігнаци Крігер (1820-1889). Він полюбляв портретну фотографію. В доробку фотографа є світлини поляків та українців. В представленій фотосесії жителі міста Кракова та сусідніх сіл.

Якщо говорити про моду ХІХ ст. в Європі, то в цей час на зміну стилю «рококо» приходить «ампір», який характеризувався пишністю, блиском і великою кількістю деталей. Він приносить в гардероби модниць такі зміни: злегка опущена округла форма плечей; природна лінія талії; широкий рукав.

Модниці носили сукні на криноліновій основі, поверх яких надягали різноманітні шалі, пелерини і накидки. Аристократичні особи могли дозволити собі манто і шуби, обшиті хутром і оброблені коштовним камінням. Варто зауважити, що хутра в ХІХ столітті використовувалися тільки в якості підкладки або декоративних елементів верхнього одягу.

Як бачимо образи звичайних селян, а їх відразу можна міських, є дуже схожими, до тих які були в той час на Галичині.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: www.muzeumkrakowa.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews