У найближчі дні книга «Справа Василя Стуса» знову з'явиться на полицях рівненських книгарень

07.11.2020 00:20   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: ITV MEDIA GROUP

Попри заборону, книжці у книгарнях Рівного - бути! Більше того, видавництво «Рівнекнига» подумує над проведенням її повноцінної презентації.

Її не лише не зняли з продажу через заборону суду, а й збільшили кількість замовлених примірників через ажіотаж.

«Ми вже маємо попередні замовлення на цю книгу, люди записувалися у магазинах, просили їм перетелефонувати. Тому складно сказати, яку саме кількість примірників отримаємо. Адже спершу цифра була одна, а зараз – набагато більша», – розповів директор КП «Рівнекнига» Олександр Савчук.

Книга має надійти у продаж з понеділка, 6 листопада. Щоправда, її вартість у «Рівнекнизі» ще не готові озвучити. Кажуть, усе буде залежати від ціни видавництва, вартості доставки та інше. Тим часом у мережі Інтернет книгу можна придбати у середньому за 260 гривень.

Окрім того, у Рівнекнизі розглядають можливість проведення повноцінної презентації книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

«Ми завжди стараємося організувати презентації із авторами книг, але зараз на заваді карантин та ситуація із коронавірусом. Через ковід вимушені призупинити усі такі події. Наприклад, остання презентація у нас відбувалася іще в лютому. Ми не можемо наражати на небезпеку авторів, відвідувачів та працівників книгарень. Але при найменшій нагоді ми таки влаштуємо презентацію, обов’язково», – наголосив Олександр Савчук.

Нагадаємо, книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» побачила світ у травні 2019 року та заснована на архівних документах. Та вже у серпні 2019 Віктор Медведчук, який був адвокатом Василя Стуса під час судового процесу, подав позов до суду з вимогою заборонити розповсюдження книги, оскільки наполягав, що деякі фрази у ній порушують його честь і гідність. У середині жовтня 2020 Дарницький районний суд цю вимогу частково задовольнив.

Попри це, книга таки буде доступна у магазинах Рівного.

«Якщо ми українці й бережемо свою національну пам’ять, ми не повинні боятися тих, хто засудив Стуса. Він не боявся писати, йти проти влади, то чому ми повинні боятися сьогодні? Правда повинна жити», – акцентує Олександр Савчук.

За матеріалами https://itvmg.com


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV MEDIA GROUP