«День молитви за сиріт»: мешканці Тернопільщини зможуть долучитися до всеукраїнської акції

07.11.2020 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У другу неділю листопада відбудеться десята всеукраїнська акція «День молитви за сиріт». У цей день віряни по всьому світу молитимуться ха захист, благословення та щасливі родини для всіх дітей-сиріт.

Напередодні в рамках акції відбувся круглий стіл участь у якому взяли представників релігійних громад області, громадських організацій, прийомних батьків, батьків-вихователів та представників служб у справах дітей.

«Ми зібралися для спільної молитви. Вона символізує наше єднання у вирішенні цієї проблеми. Адже проблема сирітства – спільна для всіх. Як показує досвід, найкраща форма для виховання – сім'я. Не інтернат чи інший заклад. Тому держава підтримує і буде підтримувати створення будинків сімейного типу. Зокрема, впродовж 2017-2020 років з державного бюджету місцевим бюджетам виділено близько 34 млн грн субвенційних коштів для придбання житла для дітей-сиріт. За ці кошти придбано вже придбано 2 трикімнатні квартири під соціальне житло для дітей-сиріт, 30 квартиру власність для осіб з-поміж дітей-сиріт та 4 садиби для дитячих будинків сімейного типу», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

Відтак, під час кругло столу, обговорили розвиток сімейних форм виховання дітей в області, шляхи співпраці релігійних громад, недержавних організацій та соціальних служб в інтересах дітей.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews