У Рівному продаватимуть скандальну книгу про Стуса

07.11.2020 18:05   Опубліковано : Рівненський Новинар
Джерело: ITV

Її не лише не зняли з продажу через заборону суду, а й збільшили кількість замовлених примірників через ажіотаж.

– Ми вже маємо попередні замовлення на цю книгу, люди записувалися у магазинах, просили їм перетелефонувати. Тому складно сказати, яку саме кількість примірників отримаємо. Адже спершу цифра була одна, а зараз – на багато більша, – розповів директор КП “Рівнекнига” Олександр Савчук.

Книга має надійти у продаж з понеділка, 6 листопада. Щоправда, її вартість у “Рівнекнизі” ще не готові озвучити. Кажуть, усе буде залежати від ціни видавництва, вартості доставки та інше. Тим часом у мережі Інтернет книгу можна придбати у середньому за 260 гривень.

Окрім того, у Рівнекнизі розглядають можливість проведення повноцінної презентації книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”.

– Ми завжди стараємося організувати презентації із авторами книг, але зараз на заваді карантин та ситуація із коронавірусом. Через ковід вимушені призупинити усі такі події. Наприклад, остання презентація у нас відбувалася іще в лютому. Ми не можемо наражати на небезпеку авторів, відвідувачів та працівників книгарень. Але при найменшій нагоді ми таки влаштуємо презентацію, обов’язково, – наголосив Олександр Савчук.

Нагадаємо, книга Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» побачила світ у травні 2019 року та заснована на архівних документах. Та вже у серпні 2019 Віктор Медведчук, який був адвокатом Василя Стуса під час судового процесу, подав позов до суду з вимогою заборонити розповсюдження книги, оскільки наполягав, що деякі фрази у ній порушують його честь і гідність. У середині жовтня 2020 Дарницький районний суд цю вимогу частково задовольнив.

Попри це, книга таки буде доступна у магазинах Рівного.

– Якщо ми українці й бережемо свою національну пам’ять, ми не повинні боятися тих, хто засудив Стуса. Він не боявся писати, йти проти влади, то чому ми повинні боятися сьогодні? Правда повинна жити, – акцентує Олександр Савчук.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ITV