На Тернопільщині стартує капітальний ремонт аварійного мосту

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області уклала договір на відновлення аварійного мосту, який не ремонтувався близько 50 років. Підготовчі роботи стартують на наступному тижні.

Тендер на капремонт штучної споруди через р. Серет на автомобільній дорозі державного значення Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль км 103+602 виграла компанія ТОВ «ГЛОБАЛ БІЛД ІНЖИНІРИНГ».

Як оновлять споруду?

Головне завдання мостовиків – зробити прогонову будову, котра б витримувала сучасний потік транспорту, адже траса Н-18 на Тернопільщині є дуже завантаженою.

Згідно з проєктом, міст з балкового перероблять в арковий. Влаштують три елементи труби. Підрядна організація замовила виготовлення у підприємства Via Con гофрованої арки необхідного розміру.

Габарити моста збільшать до 9 метрів. Також розширять тротуари по обидва боки. Вони матимуть ширину 1,5 м.

Що буде з проїздом, коли розпочнуть капремонт?

Проїзд автошляхом Н-18 у селі Струсів для великогабаритного транспорту буде закрито. Об’їзд місця ремонту здійснюватиметься автошляхом М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Для потреб мешканців села та легкового транспорту підрядна організація влаштує через ріку тимчасовий переїзд.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: САД у Тернопільській області