Кожне їхнє полотно – окремий всесвіт, окрема розмова з Творцем

09.11.2020 12:13   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

У цей непростий час маємо цінувати будь-який прояв позитивного прояву з боку мистців – і всіляко підтримувати: ділитись побаченим, почутим, прочитаним. А ще – радіти! Бо радість, хай навіть дозована, «невеличкими порціями» – це неймовірне благо для душі. Незважаючи на те, що художня виставка, яка вже «згорнулась», поспішаю Вам про неї розповісти, бо відвідала її в останній день перед закриттям.

Презентувалась вона у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї. «У рідному краї і серце співає!» – такою була її неймовірна і пісенна назва. Приурочена до 480-річчя заснування міста Тернополя, зібрала талановитих пензлярів – як початківців, так і майстрів професіоналів. Всі вони члени ГО «Євген Удін і К*». Товариство вельми цікаве і шановане у нашому місті, а очолює його заслужений художник України Євген Удін. Свої полотна представили керівник Євген Удін, Ярослав Омелян, Володимир Шумило, Микола та Ірина Кафтани, Наталія Рибчак, Оксана Бурда, Аліна Ющишин, Любов і Володимир Поворозники, Оля Мищук, Оксана Козевич, Олена Молода, Марія Дережинець, Марія і Наталія Касьяни, Наталія Фугель.

Багато з названих імен – активні учасники виїзних пленерів. Кожне полотно унікальне по-своєму, незважаючи на вікову відстань чи накопичений за життя унікальний досвід. Цікава нова робота Євгена Удіна «Травневе. Садиба Назарія Войтовича – наймолодшого героя «Небесної сотні». Серед представлених робіт два лавреати мистецьких премій: Микола Кафтан – Всеукраїнська літературно-мистецька премія ім. Братів Богдана та Левка Лепких та Володимир Шумило – обласна премія ім. Я. Музики. Чудові твори студенток Аліни Ющишин (ІІ курс Галицького коледжу), Наталі Касьян – І курс магістратури ТНПУ ім. В. Гнатюка, Марії Дереженець – ІІ курс ЛКДУМ ім. Труша, Олени Молодої. Кожне полотно – окремий всесвіт, відтак – окрема розмова... з Творцем. Можу тільки уявити якими цікавими і неповторними стануть у майбутньому зустрічі із згаданими талановитими майстрами пензля. А їм є про що розповісти!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews